Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  görev süresinin dolmasının ardından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince aynı göreve yeniden atandı.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle ikinci kez Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış bulunmaktayım. Bu vesileyle Erzincanımıza ve ülkemize hizmet edecek olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşıyorum. Rektörlük görevini tecrübe etmiş birisi olarak Üniversitemize, şehrimize ve Ülkemize yeniden hizmet etme imkânına sahip olmak şahsım için büyük bir gurur ve onur kaynağıdır. Dört yıllık rektörlük görevimiz süresince Üniversitemizin fiziksel gelişimi, akademik ve bilimsel çalışmalarının geliştirilmesi ve kaliteli eğitim-öğretim anlayışıyla kısa zamanda Türkiye’deki üniversiteler arasında layık olduğu konuma getirmek için yoğun bir çaba harcadık.  Üniversitemizin saygın üniversiteler arasındaki yerini alması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesini önümüzdeki yeni dönemde; dört yıldır sergilediğimiz yönetim anlayışı ve Anadolu’da Bir Dünya olma özülküsü ile daha büyük hedeflere taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Sadece eğitim öğretim ve araştırma misyonlarını yerine getiren bir üniversite değil, topluma değer üreten bireyler yetiştiren ve ülkemizin Yükseköğretim hedeflerini önceleyen bir üniversite olacağız. Bu bakımdan şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize şükranlarımı arz ediyor; atama sürecinde şahsıma gösterdikleri destekten dolayı Üniversitemizin değerli akademik ve idari personeline de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

PROF. DR. AKIN LEVENT KİMDİR?

1959 yılında Erzincan'da doğdu. Lisans eğitimini 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. 1983-85 yılları arasında Malatya Yeşilyurt'ta, 1985 -1987 yılları arasında pratisyen doktor olarak görev yaptı. 1987-90 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak görev aldı . Aynı okulda 1990 yılında yardımcı doçentliğe, 1997'de doçentliğe, 2002'de profesörlüğe atandı. 1990-91 yıllarında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastaneleri'nde Başhekim yardımcılığı yaptı. 2016 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına, 2018 yılında ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörülüğüne atandı.