Günümüzde artık küçük ve büyük ölçekte her firmanın, kişilerin, kendilerini ya da yaptıkları işi tanıtacak bir web sayfasına ihtiyacı bulunur. Ancak ihtiyaç noktasında karşınıza çok fazla seçenek çıkabilir. Normal bir web hosting işleminden farklı olan reseller hosting nedir sorusu için kelime anlamı itibariyle alıp satılan, yeniden pazarlanan durumu ifade ettiğini belirtilir. Hosting işlemlerinde bunun karşılığını ise şöyle açıklayabiliriz, kiralanan bir disk alanını ile kişilere hosting hizmetinin verilmesidir. Bayi hosting ifadesiyle de tanınan bu hizmet daha çok kendisi web hosting hizmeti sağlamak isteyen kişi ve firmalarca tercih edilir. Linux ve windows reseller hosting özelliklerine göre seçebilirsiniz.

Reseller Hosting Nasıl Çalışır?

Yeniden pazarlanan bir hosting hizmeti denildiğinde kişilerin aklında sorular oluşabilir. Ancak hem işlem hem de süreç aslında basittir. Öncelikle reseller hosting içerisinde yedekleme özelliği, disk alanı, bant genişliği, dosya yönetimi, domain isim yönlendirmesi, ftp erişimi vb. gibi özellikler yer alır. Bunlara olan ihtiyaç veya kapasite ihtiyacı noktasında herkesin ayrı bir talebi olabilir. Müşterilerin bu süreçte yapması gereken ise; iyi bir hosting şirket araştırması, kendi ihtiyaçlarını belirlemesi, bütçe belirlemesi, müşteri ve sektörünüze uygun paketi seçmektir. İsterseniz bu aşamada seçilen paketleri ve özellikleri ileride yükseltebilirsiniz. Aldığınız paket içerisine birden fazla domain eklemesini yaparak, bunların pazarlamasını da gerçekleştirebilirsiniz.

Reseller Hosting Avantajları

Yeniden pazarlama ve satış imkanı sunulan reseller ile hosting işlemlerinde kazanılan avantajlar şu şekilde sıralanıyor;

●     Bu paketler daha uygun bütçeye sahiptir. Çünkü içerisinden hem birden fazla domain vardır hem de lisans ve donanım masrafları da bu paketlerin içerisindedir. Harici olarak bütçe gerektirmez.

●     Yönetimi basittir. CPanel, Plesk, DirectAdmin gibi yönetim panellerinden yönetimini yapabilirsiniz.

●     Kullandığınız paketi istediğiniz zaman değiştirebilir veya yükseltebilirsiniz.

●     Mail, subdomain, FTP, site grafiği gibi seçeneklerde limitsiz kullanım sağlar.

●     Opencart ve WordPress gibi çok farklı hazır scriptler sunar.

●     Ad sunucusunda özel adlar kullanılabilir.

●     Anonim isimli sunucu seçeneği de vardır.

●     Ücretsiz olarak site oluşturma işlevi vardır.

●     DNS bölgesi kontrolü sağlar.

Kimler Reseller Hosting Hizmeti Almalıdır?

Genel anlamda hosting hizmeti sunmak isteyenler için reseller seçeneği gerekir. Kimlerin bu hizmeti alması konusuna daha detaylıca bakarsak da;

●     Web tasarımcısı ve web geliştiricileri: Burada tasarım ve geliştirme yapan kişiler, ön taslak olarak projelerini bir domaine yükleyebilir. Buradan da müşterilerine sunum yapabilir. Aynı zamanda da geliştirilen sitelerini satabilirler.

●     Çok fazla domain sahibi olan kişiler: Birden fazla alan adına sahip olan kişiler, reseller ile barındırma işlemlerini daha iyi özelliklerle gerçekleştirebilir.

●     Hosting firmaları: Firma olarak veya bireysel olarak domain hizmeti sunmak isteyenler reseller ile daha düşük bütçe vererek işlemlerini yapabilir.

●     SEO uzmanları: SEO işlemi yapanlar hem arama optimizasyonu hem de reseller hostingle daha iyi bir hizmet sunabilir.

●     Fazla sayıda Cpanel’e ihtiyacı olanlar: Yönetim panellerinde tek bir Cpanel ile daha iyi yönetim sağlanabilir.

Diğer hizmetlerimizden yararlanmak için “https://www.aysima.com/” adresinden yararlanabilirsiniz.