2023 yılına adım adım yaklaşırken kripto para analistleri de altcoin’ler ile ilgili tahminlerini ve beklentilerini paylaşmaya devam ediyor. Popüler uzmanlar Ripple (XRP), Ethereum (ETH) ve Cardano (ADA) ile ilgili neler düşünüyor?

Ripple’da Önemli Destek

Yazının kaleme alındığı sırada 0,34 dolardan işlem gören XRP, 17,4 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük altıncı kripto para konumunda yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple arasındaki dava süreci hala XRP fiyatını baskılamaya devam ederken analistlere göre 0,3320 dolar önemli bir destek olarak görülüyor.

XRP ile ilgili yapılan yorumlara bakıldığında kripto para biriminin 0,3320 dolarlık destek üzerinde kaldığı sürece fiyat artışının güçlü bir ihtimal olduğu ifade ediliyor. Buna ek olarak 27 Aralık’ta analistler direnç seviyeleri olan 0,3450 dolar ve 0,3500 doların üzerinde makul bir artış yaşandığını ve hatta 0,3550 doların üzerine gelen hamle ile XRP’nin Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans gösterdiğini de belirtiyor.

Yapılan açıklamalara göre ilk güçlü direnç 0,370 dolar bölgesinde bulunuyor. Bu bölgenin yukarı yönlü kırılımı ise 0,40 doların testini beraberinde getirebilir. Buna ek olarak eğer XRP, 0,3320 dolarlık desteği kaybederse 2023 yılının başında başka bir büyük düşüş hareketi gelebileceği düşünülüyor. Ancak analistler hem kripto para piyasasındaki genel gidişatın hem de dava sürecinin bir süre daha fiyatı baskılayabileceğini düşünüyor.

Ethereum’da Dikkat Edilecek Seviyeler

Piyasa değeri bakımından en büyük altcoin konumunda bulunana ETH, 1.200 dolarlık önemli seviyenin altında ve yazının yayına hazırlandığı sırada 1.191 dolardan işlem görüyor. Böylece ETH, 100 saatlik basit hareketli ortalamanın da altında kalmış oluyor.

Bitcoinhaber.net adlı kripto para ve blockchain haber sitesinde de belirtildiği gibi ETH’da düşük seviye Düşük bir seviye 1.186 dolar civarında oluştu ve fiyat şu anda kayıpları konsolide ediyor.

Yapılan açıklamalara göre önemli bir direnç 1.200 dolar seviyesine yakın. Bu seviye, 1.232 dolardan 1.186 dolara kadar olan son düşüşün %23,6 Fib geri çekilme seviyesine yakın olarak görülüyor. Bir sonraki ana direnç 1.210 dolar seviyesinde ve trend çizgisinde ve ilk büyük direncin de 1.215 dolarda olduğu ifade ediliyor.

Cardano (ADA) Düşüş Devam Edecek Mi?

Uzman isimlere göre iki yıllık satışlar Cardano’yu Ethereum, Solana ve diğer rakiplerine kıyasla son derece güçsüz hale getirmiş olabilir. Her ne kadar satışların yavaşlamakta olduğuna dair sinyaller olsa da analistler 2023 yılının ilk yarısında ADA’nın güç kaybetmeye devam edebileceğini düşünüyor.

Buna ek olarak, işlem hacminde bir düşüş trendi görülüyor ve bu da piyasada gözlemlenen en güçlü tersine dönme sinyallerinden biri olarak değerlendiriliyor. Bir trend ilerledikçe, boğalar veya ayılar yavaş yavaş güçlerini kaybeder ve bu noktada trendin tersine dönmesi gerçekleşebilir. Cardano için 2023’te durum böyle olursa, özellikle de kripto para piyasasında genel bir toparlanma görürülürse o zaman ADA’da fiyat artışlarının gelebileceği ifade ediliyor.