Mersin’in Tarsus ilçesinde sağanak yağış nedeniyle çadırlarda kalan tarım işçileri tahliye dildi.

Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, meteorolojinin Doğu Akdeniz için yaptığı ’kırmızı kod’ uyarısının ardından kaymakamlık bünyesinde kriz masası oluşturuldu.

Sağanak yağış nedeniyle Tarsus Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve ilgili kurumların işbirliği ile kentte herhangi bir can kaybı yaşanmaması için çadırda yaşayan tarım işçileri tahliye edildi.

Karar kapsamında ilk etapta Egemen, Kelahmet ve Akarsu mahallerinde çadırda yaşayan ve çoğunluğu yabancı uyruklu tarım işçileri, ilçedeki taziye evi ve spor salonlarına yerleştirildi. Ekiplerin Bahşiş, Yeşiltepe , Atalar ve diğer mahallerde bulunan tarım işçilerin tahliyesi ile ilgili çalışması aralıksız sürüyor.

“Önceliğimiz insanlarımızın can güvenliğini korumak”

Çalışmaları bizzat takip eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Tarsus Kaymakamlığında oluşturulan ve ilgili tüm kurumların yer aldığı ’Kriz Masası’ ile koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, "Önceliğimiz bu insanlarımızın can güvenliğini korumak. Bu kapsamda çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan bu insanları Tarsus Belediyesi’nin de katkılarıyla spor salonuna taşıdık. Ayrıca sıcak çorba ikramımız da olacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyemize ait olan gezici tuvalet de buraya getirildi” dedi.

Boltaç, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerle teyakkuz halinde beklendiğini ve acil durumlara en kısa zamanda müdahale edildiğini sözlerine ekledi.