Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, Dünya Astım Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla, çam fidanı dağıtımı yapılarak astımın önemine dikkat çekildi.

Erzincan Saat Kulesi önünde açılan stantta vatandaşlara ve minik öğrencilere Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan tarafından, çam fidanı ve astım ile ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Astım günü dolayısıyla fidan dağıtımında bir açıklama yapan Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan . Ülkemizde her 12-13 hastadan biri hayatının bir döneminde astım olmakta. Her 7-8 çocuktan biri astım hastasıdır diyerek astımın önemine vurgu yaptı.

Turan açıklamasında: “ Astım hastalığı akciğer hava yollarında daralmalarla seyreden ve zaman zaman alevlenmelerle devam eden bir rahatsızlıktır. Astım hastalığı bunun dışında bulgular vermektedir. Kronik öksürük, nefes darlığı, göğüste bası, nefes alırken ve verirken hırıltı, ıslık çalma görülen bir rahatsızlıktır. Kontrol altına alınması gereken bir hastalıktır. Dünyada 300 milyona yakın astım hastası vardır. Ülkemizde her 12-13 hastadan biri hayatının bir döneminde astım olmakta. Her 7-8 çocuktan biri astım hastasıdır. Sayı gittikçe artmaktadır. Astımı önemsiyoruz. Etkinlikler yapıyoruz. Tedavisi çok kolay bir hastalık. Hekimle hasta uyumlu olması yeterli. Koruyucu tedavi ile birlikte normal insanlar gibi yaşarlar" dedi. "Sigara ve tütün mamullerinden uzak durmaları gerekiyor" Astım hastalarının uzak durması gerek faktörleri sıralayan Turan, "Obezite ile mücadele etmeleri gerekiyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmeleri gerekiyor. Kilolarını arttırmamaları gerekiyor. Sigara ve tütün mamullerinden uzak durmaları gerekiyor. Alerjik astım var bir de. Alerjik ve kimyasal etmenlerden uzak durulması gerekiyor. Bir de spor yapılması gerekiyor. Astım hastalarına öneriyoruz" şeklinde konuştu.