Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 3-4 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında, en başta kötü beslenmenin neden olduğu obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin artırılması amacıyla “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” yürüyüşü düzenledi.
Erzincan Belediyesi önünde başlayan ve Erzincan Saat kulesi önünde gerçekleşen yürüyüş programında, Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından fiziksel aktivitenin arttırılması amacıyla, kura çekimi ile 5 adet bisiklet hediye edildi.
Düzenlenen programa Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan Belediye Başkan Vekili Sami Mollaoğlu, Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç Dr. İsmayil Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin yanı sıra çok sayıda kurum müdürleri ve kurum personelleri ve Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği üyeleri katıldı.
Yürüyüş sonrasında çekilişte numaraları çıkan vatandaşlara bisikletleri teslim edildi. “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” yürüyüşü hakkında açıklama yapan Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan; “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş günü dolayısıyla Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” yürüyüşü programı gerçekleştirdik. Bu programımızı Erzincan Valiliğimiz ve Sağlık kurumlarımızın destekleriyle gerçekleştirdik. Bundan sonra her hafta sonu ve hafta içleri olmak üzere bu tür etkinlikler yapacağız.  Bildiğiniz gibi fiziksel hareketsizlik, dengesiz beslenme arkasında şişmanlık ve obeziteyi getiriyor. Obezite bir çok hastalığın temelinde yer alıyor. Bugün diyabet, hipertansiyon, felçler özellikle kanserli hastalıklar birçok metebolik hastalıkların nedeni şişmanlık ve obezitedir. Bunları da dengeli beslenme ve fiziksel aktivite ile yenmemiz gerekir. Bu hastalıklar hem çok sık ölümlere yol açıyor ve iş gücü kayıplarına neden oluyor. Bunları yenmemiz için bundan sonra tüm halkımızı dengeli beslenme programlarımıza “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” programlarımıza davet ediyorum dedi.
 
Son olarak bir konuşma yapan Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ;” Malumunuz Dünya’da ki en önemli rahatsızlıklar diyabetin ve obezitenin en büyük sebebi hareketsiz yaşam, Erzincan ili olarak bu hareketsiz yaşamın önüne geçmek insanlarımıza hareketli yaşam bilincini alıştırmak için bu tür çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Kamu kurum amirlerimizle, öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte uzun bir mesafeyi yürüyerek kat ettik. Bunun haricinde Dünya Hareketlilik kapsamında, bisiklet programları organize ediliyor. Her hafta bir müdürlüğümüz personelleri ile birlikte Erzincan içerisinde, belli bir güzergahta bisikletleri ile birlikte spor yapma imkanı buluyorlar. Bunun için ayrıca Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bizlere imkanlarını eksik etmiyorlar. Erzincan ilimize 2 bin 800 adet bisiklet gönderdiler. Bu bisikletleri kamu kurumlarımıza, vatandaşlarımıza bu tür sportif faaliyetlerde kullanmaları için dağıttık. Biz vatandaşlarımızı bu tür organizasyonlara ve sağlıklı bir yaşama davet ediyorum çağımızın kanserden de önemli sıkıntıları olan obezite, diyabetin önüne bu vesile ile geçebilelim. Burada bugün bizlere katılan tüm katılımcılara, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
Konuşmaların sonrasında hatıra fotoğrafları çektirilirken, çekilişte bisiklet çıkan kişiler bisikletlerini teslim aldılar.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Personelinden Örnek Davranış
Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğümüz personellerinden İbrahim Yorulmaz, kendisine çekilişte çıkan bisikletini Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneğine hediye etti.