2019 Yılında yapılacak olan sağlık yatırımları hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Erkan Hirik, “Çok fazla baktığımız hasta sayısı var. Erzincan aslında şehir merkezi olarak  bölgeye hitap edebilecek konumdadır. Çevredeki illerden de ilçelerden de yoğun bir şekilde hasta alıyoruz. Elimizdeki yatak sayılarının ve donanımlı hastane ihtiyacımız olduğu aşikar. Bu bağlamda 2018 yılı içerisinde çeşitli planlamalar yapılmıştır. Dörtyol’da ki Hastaneyle alakalı başta Meclis Başkanımız Sayın Binali yıldırım önceki   milletvekillerimiz Sebahattin bey ve Serkan bey ile şuan ki milletvekillerimiz Süleyman bey ve Burhan beyin  yoğun çabaları vardır bunla alakalı. Onların destekleriyle 2018 yatırım planı içerisinde Dörtyol yerleşkesinde 500 yataklı hastane ihalesi yapılmış ama İdare Mahkemesi ile ihalenin iptali söz konusu olmuştur. Suratlı bir şekilde 2019 yılı yatırım programına alınmıştır. 24 Ocak 2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından Dörtyol yerleşkesinde 500 yataklı hastanenin ihalesi yapılacak olup suratlı bir şekilde yapılması planlanmıştır. Şehrimizin ihtiyacı olacak bu hastanenin ileri ki süreçte ihale ve yapım aşımını hep birlikte göreceğiz. 2018 Yılı içerisinde Dörtyol’da ki hastanenin yıkım ve taşınma süreçleriyle ilgili süreçler yaşadık. Oradaki birimlerimizi farklı yerlere taşımak durumunda kaldık. Oradaki 4 tane sağlık birimimizi 5 tane farklı yere taşıdık. Bu taşımalarla alakalı halkımızın hiç bir şekilde mağduriyet olmaması için gerekli çalışmalar yapıldı ve hızlı bir şekilde yeni yerlerinde belki de eski yerlerinde daha kaliteli bir şekilde sağlık hizmeti sunulur hale getirildi.   

AĞUSTOS AYINDA BİTİRİLECEK

2019 Yılı içerisinde 250 yataklı ek hizmet binamız çok hızlı bir şekilde ilerliyor. 2019 Yılının Ağustos Ayı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.  2019 Yılı yatırım programında olan eski SSK hastanesinin yerine yapılması planlanan İdari Yapı Kompleksi var.    

3 AİLE SAĞLIK MERKEZİ HİZMETE AÇILACAK

2019 Yılı içerisinde planladığımız aile sağlığı merkezleri olduğunu sözlerine ekleyen  İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Erkan Hirik, bunlarda 5 tane aile sağlığı merkezimiz yatırım planında vardı. Bunlardan 2 tanesini Kavakyolu ve Çukurkuyu aile sağlık merkezi hizmete sunuldu. Önümüzdeki haftalarda Mengüceli, Mollaköy ve Yaylabaşı aile sağlık merkezimizi de hizmete açmayı planlıyoruz. 2019 Yılı içerisinde Karaağaç aile sağlık merkezimiz için planladığımız Hocabey Mahallesinde bir sağlık alanımız var. Bununda yakın bir zamanda ihalesi yapılacaktır.” Dedi.