Kalp ve damar cerrahisi, kardiyoloji, beyin cerrahisi, onkoloji ve girişimsel alanlarda birçok tedavi yöntemi, uluslararası patent ve know-how’a sahip olan Invamed-RD Global, Türkiye’den Amerika’ya teknoloji transferine başladı.

Tıp teknolojileri alanında global üretim öncü kuruluşlarından olan İnvamed-RD Global, gelişmiş tasarımları ve güvenli uygulamaları ile dört kıtada insan sağlığı için çalışmalara devam ediyor. Avrupa’nın en büyük üretim tesisi ve Ar-Ge laboratuvarlarına sahip olan ve Avrupa Komisyonu kriterlerinden tam not alan İnvamed-RD Global, FDA kayıt süreçlerinin tamamlanmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne teknoloji transferi işlemlerini başlattı. Bu kapsamda Türkiye tesisleri ile entegre olarak çalışacak Florida eyaletinin Free Zone bölgesinde üretim tesisi kuruluyor.

Invamed-RD Global, Cleveland Clinic & New York University Medical Center & NYU Langone Medical Center Akademik iş birliği çerçevesinde çalışmalarına devam edecek. FDA kayıt süreçlerinin tamamlanmasının ardından High Impact Performance Incentive Grants (HIPI) Sistemi ile kurulacak yeni üretim tesisi için Florida Free Zone bölgesinde başlatılan hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Invamed-RD Global FDA kayıt süreçleri onaylandı

K-FDA, TGA, CE, ISO 13485 gibi uluslararası sertifikaları ile başta Avustralya, İngiltere, İtalya, Japonya, Kore olmak üzere toplam 70 ülkeye tedarik zincirine sahip İnvamed-RD Global, geçtiğimiz günlerde ABD Sağlık Bakanlığı’nın önde gelen denetim kurumu olan ABD Gıda ve İlaç Dairesi (The US Food and Drug Administration- FDA) nezdinde kayıtlarının onaylandığını açıkladı. Yüksek teknolojik altyapısı ile geliştirdiği farklı tedavi yöntemleri ile Amerika Patent Ofisi tarafından tescillenmiş patentlere sahip İnvamed-RD Global, FDA şirket kayıt sürecinin tamamlanmasıyla dünyadaki pazar payını arttırmayı hedefliyor. ABD’nin en eski ve saygın tüketici koruma kuruluşlarından biri olan FDA, birçok gıda ürünü, insan ve hayvan ilacı, biyolojik kökenli tedavi maddesi, tıbbi cihaz, radyasyon yayan ürün ve kozmetik alanında yürüttüğü bilimsel çalışmalar ve toplum sağlığı konusundaki düzenlemeleriyle ilaç ve tıbbi cihazların satışa sunulmadan önce güvenli olduğu kadar etkili olduğunun da kanıtlanmasının takibini üsteleniyor.

ABD’nin Free Zone bölgesinde kurulması için hazırlıkları tamamlanan tesisle entegre şekilde çalışacak olan Türkiye’deki tesis, kanser araştırmaları başta olmak üzere insan hayatı için önem arz eden birçok yeni tedavi yöntemlerine dair çalışmalarını Cleveland Clinic & New York University Medical Center & NYU Langone Medical Center işbirliği ile gerçekleştirecek.