Renk haritasına göre kırmızı kategoride olan Ağrı’da İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından mobil aşı standı kuruldu.

Korona vakalarında 100 sınırını aşması nedeniyle renk haritasına göre kırmızı kategoride yer alan Ağrı’da birçok noktada mobil aşı stantları kuruldu. Tam hız devam edem aşılama sürecinde vatandaşlar sistem üzerinden kontrolleri yapıldıktan sonra 1 ve 2. doz aşıları yapılmak üzere stantlara gelirken, randevusuz aşı stantları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

“Ne kadar zor olduğunu bir ben bilirim, bir Allah bilir”

İkinci doz aşısını yaptırmak üzere mobil aşı standına gelen Ahmet Tanışır, “Herkes aşı olsa çok iyi olur. Ben memnunum aşıdan. Çok önemli, çünkü ben koronaya yakalandım. 14 gün karantinada kaldım. Ne kadar zor olduğunu bir ben bilirim, bir Allah bilir” dedi.

Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Adnan Ataş, mobil aşı uygulama noktaları sayesinde aşılamada artış olduğunu ve buna bağlı olarak vakalarda düşüş yaşanmasını öngördüklerini söyleyerek, “Stantlarda dördüncü günümüzde bütün vatandaşlarımızı hızlı bir şekilde aşı olmaya davet ediyoruz. Bu çadırla birlikte aşılamamız yüksek bir orana ulaştı. Vakaların artışını bu şekilde önlemeyi düşünüyoruz. Çadırlarımızda günlük ortalama 200 aşı yapıyoruz. Bunun daha fazlasını yapabiliriz. Gelenlerin aşılarını bekletmeden yapıyoruz” şeklinde konuştu.