Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Erzincan Üniversitesi ile işbirliği çerçevesinde bisiklet sürme etkinliği düzenledi.
Düzenlenen etkinliğe Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, çok sayıda öğrenci ve personel katıldı. Şehir Merkezinde başlayan etkinlik, Ekşisu mesire alanında sona erdi.
Programda bir açıklama yapan Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan; “ Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun, kapsamında Erzincan Üniversitemiz ile birlikte bisiklet etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Bisiklet turnuvası şeklinde olacak etkinliğimiz Erzincan Ekşisu Mesire alanına kadar devam edecek kısa bir moladan sonra tekrar etkinliğimiz şehir merkezinde son bulacaktır.  Burada ki amacımız, toplumumuza bisiklet kullanma alışkanlığını, göstermek, öğretmek, böyle bir farkındalık oluşturmak daha sonra bisiklet kullanmayla ilgili hareketli hayat programını özellikle topluma yaygınlaştırmak amaçlanmaktadır. Bu hareketli hayat programı kapsamında obeziteyi, diyabet gibi kronik hastalıkların sonradan görülmesini azaltmak amacıyla böyle bir proje başlattık. Bundan sonra ki hafta sonlarında bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.