Sezaryen doğum yapan bir kadının doğum sonrasında göbeğindeki kilolarını nasıl vereceği sorusu üzerine sorcev.com üzerinden verilen cevaplar bilgilendirdiği kadarıyla da eğlendiriyor. İşte o hanımların eğlenceli sohbeti.

Ayten: O göbek zor gider veya gitmez mekik çekmek lazım gitmesi için oda zor oluyor.

Emine: birinci de hiç göbeğim kalmamıştı yazmayla sarmıştım bunda da öyle yaptım ama gitmedi

Ayşen: Maalesef... Çözümsüz göbek... Sinirler kesildiği için en zayıfta bile bi çıkıntı kalıyor...

Emine: Ayşen netcez.

Ayşen: Alışmaktan başka çaremiz yok, para olsa ünlüler gibi aldırsak yağları ne güzel olur.

Emine: Ayşen oda olmadığına göre alışmak daha cazip.

Ayşen: Yani takma kafana güzel bir şeyin izi sonuçta... Sağlığımız yerinde olsun da biz göbekli de güzeliz .

Emine: Ayşen orası kesin.

Emine: kızımın anne obur kardeşim ne zaman gelecek demesi.

Saadet: Korse kullanan oldu mu ne kadar faydalı.

Özlem: Zamanla geçer takılma bu kadar 2 sezeryanım var ekmeği kestim ve her şeyi bir güzel yedim zamanla geçecek o göbek tabi doğum yapmadan önceki gibi olmasını bekleme ama o şişlik gider.

Öznur: önce dur biraz güleyim. Neden dersen benim ilk kızımda ben 52 kiloyla hamile kaldım. 98 le doğum yaptım doğum sonrası 88 oldum. Tam 5 yıl öyle gitti sonra da 6 yıl başında hamile kaldım. 87 ile hamile kaldım 97 ile doğum yaptım. Azmettim 2 yılda 60 kiloya düştüm ve hamile kaldım. Şimdi 72 kiloyum 33 haftalığım en fazla 75 olurum. o göbek yıllarını alır gitmesi sen kalmış 40 gün oldu gitmedi diyorsun dua at 2 3 yılda gitsin.

Emine: Öznur durum vahim mi?

Öznur: Emine o yüzden güldüm ya biraz zaman ama biraz sana bağlı boğazını tut verirsin tabii ki ama yine en az 6 ila 12 ay alır doğum kilosu normal kilo ya benzemez.

Emine: Öznur doğum sonrası bulantım bir türlü geçmedi yiyemiyorum da aslında.

Öznur: Emine düzenli beslenmen lazım canım yemeden de alırsın. Unutma sen şuan doğum yaptın ve kilonun gitmesi için önce adet düzenlenmesi lazım.

Emine: Öznur sanırım ilk doğumuma göre bu farklı .

Emine: artı 10 cm kist aldırdım.

Öznur: Emine farklı derken.

Fatos: Öznur çok doğru lafa diyecek bir şey yok aynen öyle gitmez hayatım kolaylıkla bu gobişler:):) iyi yandan bak o göbiş sayesinde bir mucize kucağında şuan beni bu düşünce göbeğimi kabullenmemi sağlıyor.

Öznur: Fatos maalesef öyle keşke daha kolay gitseydi.

Gülşah: 70 kilo ile hamile kaldım 100 kilo ile doğum yaptım. Doğumdan sonra 87 kilo oldum şişlikler falan. Sonra tıkandı kendim vermeye çalıştım diyetle verdimde 65 kilo ya düştüm göbek falan kalmadı şuan yine hamileyim. Boşa gitti verdiğim kilolalar hepsini alacam geri.

Ayça: 65 le hamile kaldım 75 doğum yaptım kızım 1 yasına girdi yürüyorken 60 a düştüm simdi 2 Yasında 50 kiloyum zamanla peşinde koşarken kendiliğinden gidiyor tabi emzirmekte çok kilo verdiriyor fazla yemeyip meyve sebze ağırlıklı beslenirseniz manken gibi olursunuz hiç bir şişlik ya da çıkıntı bile kalmadı.

Yasemin: Ben Ekim 2017 de 9 aylık kızımı emzirirken ürün ve ücretsiz diyetisyenleri eşliğinde 16 günde 7 kilo verdim. Mart 2018 de 7 günde 2,5 kilo daha verdim ve hala da geriye almadım. Sonuç ortada. Şimdi 2. Bebeğimi doğurdum, Halâ geriye almadım .

Arzu: Benim 2 oğlum arasında 1.5 yas var sezaryen oldum ben korsede takamadım canım. üst üste olunca sezaryen ben karnımı pilatesle düzleştirdim kimse inanmıyordu 2 çocuk olduğuna. Karnim hiç kalmamıştı. Sen de basla hem sıkılaşıyor hem topluyor. Korseni takabiliyorsan tak, inşallah sende de kalmaz. Allah nasip ederse perşembe doğumum var. Ben de toplayım kendimi pilatese devam.

Songül: Valla bağladım 3 gün oluyor doğum yapalı hafiften korse taktım çok sıkmamak şartıyla.

Gamze: Benim 3 ay olacak doğum yapalı korse de takamadım dikiş yerlerim acıyor diye aynı 6 aylık hamile gibi sis karnım bazen diyorum neden böyle ameliyatta bir şey mi unuttular diye .

Emine: Gamze al benden de o kadar .

Gamze: Emine şimdi bir korse sipariş verdim baklam düzenli kullanmaya çalışan inşallah bir sonuç elde edebilirim.

Gamze: Tuba aynen öyle ama bende eski kiloma dönemiyorum habire ye iç yat evde.

Gamze: 45 le hamile kaldım 68 le doğuma girdim 58 le doğumdan çıktım şimdi gene almışımdır kilo daha tartılmadım.

Gamze: Tuba maşallah .

Fatos: Gamze aynen bendende aynı.

Fatos: Tuba ben 51 hamile kaldım 81 kilo ile doğuma gittim.

Ezgi: 1 sene oldu kilom yok ama göbeğin var 50 kiloyum göbeğim yeni hamile kadın gibi şiş.

Berra Nur: Rahimin eski haline dönmesi 6 ay sürer. Normal yani.

Ayşen: Bu arada emzirmeyle kilo veren annelerde var... Ben 5 yıl emzirdim 1 kg bile vermedim... Sen zayıflarsan yaz bana da.

Emine: Ayşen emzirdikçe yersek zor veririz .

Ayşen: Kız yemedim de 5 yılda insan 1 gram oynamaz mi oynamaz iste... Simdi 3. ye hamileyim nasipse 1 ayda 10 kg verdim kusmaktan... Sanırım bende var bir değişiklik.

Emine: bilmem valla her hamilelik farklı oluyor birincide 10 kili aldım ikincide 22 kilo aldım.

Emine: 49 la hamile kaldım ikisinde de.

Ayşen: Ben ilk bi 10 kg veriyorum sonra kendi kiloma gelip doğum yapıyorum ama gel gelelim erimiyor. Emzir dediler küçük adamım 5 yıl emdi hatta diyor kardeşim doğsun o uyuyunca yine emerim tadı çok güzeldi... Ama ben hiç erimedim o kadar emzirmeye benim dal gibi kalmam lazımdı.

Emine: birincide göbeğim çabuk indi ama bunda inmedi kist ameliyatı da oldum ayriyeten ondandır diyorum ama bilmem ya da ona inanmak istiyorum.

Emine: Ayşen yani maşallah 5 yıl emzirmek le görünmez hale gelirdin demek emzirmeyle alakası yok.

Ayşen: Çalışmalarım devam edecek inşallah bir gün yine 38 beden olacağız .

Emine: Ayşen inanmak. İstiyorum.

Ayşen: İnanmak başarmanın yarısıdır.

Emine: bu gazla göbek filan kalmadı.

Seda: Tülbentle bağlayın kızlar yeni doğum yaptıysanız çıkarmayın tülbenti göbeğinizden sonra gerçekten kalıyor benim öyle çok aşırı kalmadı bekârken.

Yasemin: Ayarlamalı korse kullana bilirsin canım ben doğumsan çıktım. Kendime gelir gelmez taktırdım ama faydası oluyor inan benim da var hala göbeğim ama sıkıntı etmiyorum 3 yılda 2 doğum yaptım.

Emine: Yasemin bende taktim ama olmadı ya acaba simdi takmaya. Devam. Etsem gider mi aklımda deli sorular.

Yasemin: Emine takarsan da gitmiyor bırak zamana En azından cocuğun altı aylık olana kadar en azından.

Emine: ne yapsam bilemedim.

Yasemin: Emine Kendin bilirsin canım benim.