Erzincan'ın doğal güzelliklerinden biri olarak öne çıkan Girlevik Şelalesi, sonbaharın renk cümbüşü ile birlikte ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Erzincan’da toplandı İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Erzincan’da toplandı

Erzincan şehir merkezine sadece 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kalecik köyünde yer alan Girlevik Şelalesi, 9 farklı kaynak suyunun buluştuğu bir noktada doğaseverlere dört mevsim boyunca farklı bir güzellik sunuyor.

Girlevik Şelalesi, yaz aylarında serin havası ve çevresini saran yemyeşil bitki örtüsü ile etkileyici bir manzara sunarken, kışın ise metrelerce yükseklikteki buz sarkıtlarıyla büyüleyici bir görünüme bürünür. Ancak sonbahar mevsimi, şu sıralar sararan yapraklarla şelalenin çekiciliğini artırıyor.

40 metreden dökülen sularıyla etkileyici bir şelale olmanın ötesinde, Girlevik Şelalesi sonbaharda farklı renklerin dansını sergileyerek ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Bu eşsiz güzellik, çevre illerden gelen birçok doğasever tarafından ziyaret ediliyor.