Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan işletmeleri ziyaret eden Mustafa Sarıgül, "Hayat pahalılığını önlemenin yolu üretimden geçiyor. Üretim için sanayicilerimizin, tüccarlarımızın önlerini açmamız lazım, alın teri ve emekte mutlaka hakkını alması lazım" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili adayı Mustafa Sarıgül, Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikaları ziyaret ederek. İşveren ve çalışanlarla bir araya gelip isteklerini dinledi.

OSB’de bulunan işletmeleri ziyaret eden Sarıgül, hayat pahalılığını önlemenin yolu üretimden geçiyor. Üretim için sanayicilerimizin, tüccarlarımızın önlerini açmamız lazım, alın teri ve emekte mutlaka hakkını alması lazım dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Adayı Mustafa Sarıgül; “Hayat pahalılığı önlemenin yolu tarlada üretim, fabrika da üretim, kamu da yönetim. Fabrikalarda üretim yapmamız lazım. Sanayicilerimizin, tüccarlarımızın önlerini açmamız lazım, alın teri ve emekte mutlaka hakkını alması lazım. Üretim ile alın teri emeği buluşturacağız. Üretim artacak ama alın teri ve emekte mutlaka hakkını alacak. Biz marketlerde, bakkallarda, pazarlarda mağazalarda fiyatların yükselmesini önleyemeyiz. Fiyatların yükselmesini önlemek için üretim üretim üretim. Tarlada üretim, fabrikada üretim, kamu da dürüst yönetim. Bizim arzu ettiğimiz model de sanayicimiz, tüccarımız, üreticimiz, alın teri ve emeğin hakkı ile buluşacak üretim hakkını alacak ama alın teri ve emeğinde yüzü gülecek. Alın teri ve emeğin yüzünü güldürdüğümüz zaman üretimi daha da çok artırırız. O nedenle fabrikalarda, işyerlerinde çalışma barışını en ön tarafta tutacağız. Çalışma barışı olduğu zaman inanın ki üretim daha da artacaktır. Çalışanlar alın teri ve emeğinin hakkını kazandığı zaman fabrikalarda daha keyifli üretim olacak, ama üretimi artırmanın yolu da ülkede evrensel hukuk kurallarına uymaktan geliyor. Evrensel hukuk kurallarını uyguladığımız zaman inanın ki Avrupa’nın ve dünyanın çekim merkezi inşallah Türkiye olacak. İşsizliği önlemek için, fiyat artışlarını önlemek için üretim. Ana fikrimiz şu tarlada üretim, fabrikada üretim, inşallah kamuda ad dürüst yönetim. Çoluğunun çocuğunun rızkını kazanmak için sabahın alaca karanlığında yollara düşen alın teri ve emeğin sahipleri evlerine giderken mutlu bir şekilde gidecekler. Çocuklarını okula gönderirken mutlu bir şekilde gönderecekler. Mutfaklarında tencerelerini kaynattıkları zaman mutlu bir şekilde kaynatacaklar. Üretim en üst düzeyde olacak. Üretim güçlendikçe alın teri ve emeğinde yüzü gülecek” dedi.

sarigülosb