CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, ön seçimlerde koordinatör olarak görevlendirildiği Erzurum CHP İl Başkanlığı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Sarıgül, Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında verilen kararları eleştirerek, "Bu kararlar, hukukun içine gizlenmiş siyasi kararlardır. Hak, hukuk ve adalet siyasete kurban edilmiştir." dedi.

Ekrem Başkan’a yapılan haksızlıktır

Ekrem İmamoğlu’na yönelik uygulamaları haksızlık olarak nitelendiren Sarıgül, "Bu haksızlığa duyduğumuz öfke, daha güzel bir Türkiye için umut kaynağımızdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geceyi Sokakta Geçiren Vatandaşlarla Buluştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geceyi Sokakta Geçiren Vatandaşlarla Buluştu

"Yeterince karanlık olmadan yıldızlar görülmez"

Zor günlerden geçildiğine dikkat çeken Sarıgül, "Karanlık bir zamana girdiğimizi düşünen herkese sesleniyorum: Yeterince karanlık olmadan yıldızlar görülmez. Ekrem Başkan ve gençlerimiz yıldızlarımızdır. Onlar bize yeni bir Türkiye hayali kurmak için cesaret verdiler." ifadelerini kullandı.

Tarihin akışını tersine çeviremezler

Dört gündür sokaklardan yükselen seslere dikkat çeken Sarıgül, halkın mesajını şöyle özetledi:

Tarihin akışını tersine çeviremezler, Ekrem İmamoğlu serbest kalacak ve cumhurbaşkanı olacak.

Seçimle gelen seçimle gitsin.

Milli iradenin üstünde bir irade tanımıyoruz.

Hak, hukuk ve adaletin olduğu bir Türkiye istiyoruz.

CHP, oyunları boza boza bugünlere geldi

İktidarın adaleti çiğnediğini vurgulayan Sarıgül, "Ülkeyi yönetenler, iktidarda kalmak uğruna hakkı, hukuku, adaleti çiğniyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, tarihin akışını değiştiremezler. Ekrem İmamoğlu serbest kalacak ve cumhurbaşkanı olacak." dedi.

Son olarak CHP’nin iç kaosa sürükleneceğini düşünenlere de seslenen Sarıgül, "CHP, bir kaos yaşar diye umut ediyorlar ama şunu unutuyorlar: Biz yüzyıldır oyunları boza boza geliyoruz. İktidara geleceğiz ve ülkede hakkı, hukuku ve adaleti egemen kılacağız." ifadeleriyle sözlerini noktaladı.