Şoförlere trafik eğitimi verildi Şoförlere trafik eğitimi verildi

Erzincan'ın köklü siyasi isimlerinden biri olan Sebahattin Karakelle, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 4. Olağanüstü Kongresi'nde Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'na seçildi. 26. Dönem AK Parti Erzincan Milletvekili olan Karakelle'nin bu yeni görevi dikkat çekti.

Sebahattin Karakelle, hem eğitimci kimliğiyle tanınan hem de siyasi arenada uzun yıllardır aktif olarak görev almış bir isimdir. 5 Şubat 1950 tarihinde Erzincan'da doğan Karakelle, eğitim hayatını Gümüşhane Öğretmenokulu, Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Eğitim alanındaki kariyerine Erzincan Karakaya ve Salih Erkan Ortaokulu ile Anadolu Lisesi Müdürü olarak başlayan Karakelle, daha sonra Erzincan, Elazığ ve Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca Erzincan Üniversitesi Vakfı'nın kurucuları arasında yer alarak Yönetim Kurulu 2. Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Siyasi kariyerine Doğru Yol Partisi (DYP) kökenli olarak başlayan Sebahattin Karakelle, 21. Dönemde DYP'den milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi olarak görev yapmıştır. Daha sonra AK Parti'ye katılan Karakelle, 23., 24. ve 26. Dönemlerde Erzincan Milletvekili olarak görev almıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan Sebahattin Karakelle, AK Parti'nin Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'ndaki yeni göreviyle parti içi etik konuların yönetiminde önemli bir rol üstlenecek.