Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı'nın ekibinde yer alanlar Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Temsilcisi Gazeteci Semra Aman Akyürek'e yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz.

Ülkemizin yerel seçimlerin yaklaştığı bir dönemde siyaseti zorbalıkla yapmaya kalkan zihniyetin, el birliğiyle siyaset sahnesinden uzaklaştırılması gerekmektedir. Medya mensupları, demokrasinin temel unsurlarından biri olarak kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirirken herhangi bir şekilde tehdit edilmemelidir.

Ağız İçi Tarayıcı Nedir: Diş Hekimliğinde Çığır Açan Yenilikler Ağız İçi Tarayıcı Nedir: Diş Hekimliğinde Çığır Açan Yenilikler

Bu tür şiddet eylemleri, ifade özgürlüğünü engellemek ve basın özgürlüğünü zedelemek anlamına gelir. Basın özgürlüğü, demokrasimizin temel taşlarından biridir ve herkesin bu özgürlüğü güvence altına almak ve korumak için sorumlulukları bulunmaktadır. Hiç kimse, mesleklerini icra ederken korku ve tehdit altında olmamalıdır. Bu tür olaylar, demokratik değerlerimize ve toplumsal huzurumuza zarar vermektedir.

Yerel seçimlerde Basın Özgürlüğü ve Demokrasiye Karşı Yapılan Çirkin Saldırıyı Kınıyoruz

Balıkesir basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Birliğimiz hukuki süreci yakından takip edecek ve konunun adli boyutunun her aşamasında kamuoyunu bilgilendirecektir.

Basın özgürlüğünü olarak savunmaya devam edeceğiz Nehaber24 ailesi olarak Gazeteci Semra Aman Akyürek’in yanındayız. 

Db1625E9 B50A 40Ad 9A0D A28E71Dfab37