AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve Merkez İlçe Başkanı Av Ferhat Bulut, Başbağlar Katliamı'nın 29'uncu yılı vesilesiyle yayımladıkları mesajlarında, en temel insan hakkının hayat olduğunu ve hiçbir gerekçenin hayat hakkının üzerine olamayacağını vurguladılar.

Günümüz dünyasında yaşama hakkına, barış ve huzuruna karşı ortaya çıkan en önemli tehdit  terördür. Terör olaylarının tamamı saplantılı ideolojilerin yarattığı körelen vicdanlardan kaynaklanmaktadır. 

Türkiye Cumhuriyeti, sahip olduğu demokratik siyasal sistemin ve uluslararası barış ve güvenliğin korunması adına, teröre karşı en etkili mücadeleyi yürüten ve en çok bedel ödeyen ülkelerin başında gelmektedir.

Uluslararası bir terör örgütü olan PKK, ortaya çıktığı ilk günden itibaren etnik temelli terör eylemleri gerçekleştirmiş, Türkiye içinde ve dışında on binlerce masum insanı öldürmüştür. Pkk, kalleşçe ve korkakça gerçekleştirdiği saldırılarda sivil vatandaşlarımızı, güvenlik güçlerimizi, askerlerimizi, polislerimizi şehit etmiştir. İnsanlık tarihinin en acımasız günlerinden bir tanesi 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde yaşanmıştır. Pkk terörü, 33 vatandaşımızı acımasızca katletmiştir. Bu hain saldırıyı unutmadık, unutmayacağız. Yüreğimizde derin yaralar açan Başbağlar Katliamı’nın 29. yılında 33 şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz."ifadelerini kullandılar.