Şişli Belediyesi, çocukları dört duvar arasından çıkarmak ve sosyal alanları genişletmek amacıyla “Bizim Sokak” projesini hayata geçirdi. 12 saatliğine trafiğe kapatılan ve araçtan arındırılan 5 farklı sokak, özel tasarımlarla çocuklar için eğlence alanına dönüştürüldü. Şişli sokakları, gün boyu gerçekleşen etkinliklerle şenlendi.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın imza projelerinden biri olan ‘Bizim Sokak’, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bugün Şişli’de 5 sokakta başladı. Projenin ilk olarak uygulandığı sokaklar, Merkez Mahallesi’nde Kazım Orbay Caddesi, 19 Mayıs Mahallesi’nde Veteriner Hilmi Sokak, Yayla Mahallesi’nde Sebahattin Delice Sokak, Mecidiyeköy Mahallesi’nde Çağlar Sokak ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde Aydın 1. Sokak oldu. 12 saatliğine trafiğe kapatılan ve araçtan arındırılan sokaklarda çocuklar güvenle ve özgürce oynadı.

Erzincan’da “Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi" verildi Erzincan’da “Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi" verildi

Sek sek oynadılar, boyama yaptılar, bitki diktiler

Şişli Belediyesi’nde görevli kreş öğretmenlerinin eşliğinde özel olarak tasarımı gerçekleşen oyun alanlarında çocuklara yönelik hareketli ve dinlendirici atölyelerde serbest zaman aktiviteleri yapıldı. Yine çocuklar için oluşturulan ‘Hayal gücü atölyeleri’nde ise bitki dikimi, ebru ve kil sanatı, kitap okuma etkinlikleri düzenlendi. Çocuklar, top ve sek sek oynayarak, boyama yaparak sokakların tadını doyasıya çıkardı. Veteriner Hilmi Sokak’ta gerçekleşen etkinliklerde kreş çocuklarının ritimle ‘Parla Marşı’nı çalması beğeni topladı. Ayrıca etkinlikler süresince yetişkinler için de oturma alanları sağlandı, mahalle sakinlerine yiyecek ve içecek ikram edildi. Projenin uygulandığı sokaklarda çocukların yanı sıra mahalle sakinleri de birbirinden farklı aktivitelerle keyifli anlar yaşadı.

Ayda 60 ayrı sokak renklenecek

Şişli’de ’Bizim Sokak’ etkinlikleri, yeşil alan ve parklara erişim konusunda dezavantajlı olan mahallelerde cumartesi ve pazar günleri her hafta 15 farklı sokak olmak üzere ayda toplam 60 sokakta gerçekleşecek.