AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yarımcısı Abdulhamit Gül, bölgede Kobani protestolarından dolayı yaşanan olaylardan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sorumlu tuttu.
AK Parti Genel Başkan Yarımcısı Abdulhamit Gül, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muş’a geldi. Bitlis’ten kara yoluyla Muş’a gelen Abdulhamit Gül, ilk olarak Muş Valiliğini ziyaret edip Vali Vedat Büyükersoy’la görüştü. Daha sonra Belediye Başkanlığına geçen Gül’ü, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Partili meclis üyeleri ve birim amirleri karşıladı.
Ziyarette bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Koltukta kendimiz dünyalaştırmak değil, bu koltuğu kendi hizmetlerinde araç görerek ve bu halka hizmetkarlık etmek için bu göreve talip olduk. Talip olunca da partimizin misyonunun yanında da kendi projelerimizle halkın karşısına çıktık. Badireli bir dönem geçirdik ve halkın teveccühüyle seçildik. Seçim süresinde bastırdığımız proje broşürümüzü seçildiğimiz günden bugüne kadar elimizden hiç düşürmedik ve düşürmeyeceğiz de. Biz taahhüt ettiklerimizin hangisini yaptık, hangilerini yapacağız, hangi safhada olduğumuzu sorgulamak için broşürümüz daima yanımızda yer alacak" dedi.
Daha partililere yönelik bir konuşma yapan Abdulhamit Gül ise, son günlerde Kobani bahane edilerek yapılan gösterilere dikkat çekti. Muş’u bin yıllık Türk ve Kürt kardeşliğinin gösterildiği bir coğrafya olduğunu ifade eden Gül şöyle konuştu:
"Bölgede yaşanan hadiselerden dolayı Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla, bölgedeki 70 belediye başkanımızla Ankara’da toplantı yaptık. Başta Muş Belediye Başkanımız olmak üzere bölgedeki tüm belediye başkanlarımız, sorunlarını doğrudan Sayın Başbakanımıza aktarma imkanı buldular. Bunun ardından geçen hafta sonu da Amasya’da il belediye başkanları toplantısı icra ettik. Her iki toplantıda da Muş Belediye Başkanımız Feyat Asya, Muş’un sorunlarıyla ilgili konuları aktardı. İnşallah bizler ilgili bakanlıklarla görüşerek Muş için en hayırlı hizmetleri bir an önce getirmek için gayret göstereceğiz."
"KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK"
Türk-Kürt kardeşliğinin bin yıl önce Muş’a inşa edildiğine işaret eden Gül, bu kardeşliği kimsenin bozamayacağını söyledi. Konuşmasında HDP’ye de yüklenen Gül şunları kaydetti:
"Muş, bin yıllık, Türk’ün ve Kürt’ün kardeşliğini göstermiş olduğu bir coğrafya, tarihi ve sembol şehirlerimizden birisi. Anadolu’ya açılan bu sığınak olma, ana kucağı olma ülküsünü ve rüyasını Malazgirt’le beraber Sultan Alparslan açmıştır. Bizler de burada, Muş’ta bu tarihi anlam içerisinde sizlerle bir arada olduğumuz için mutluyuz. Bin yıllık Türk ve Kürt’ün birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, toplumsal birliği kimse bozamamış. Bu son hadiselerde de yaşadık, bu hadiseler de asla bu birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Buna inancımız tamdır. Bu süreçlerde maalesef Kobani’yi bahane ederek bayramın dördüncü gününden itibaren Türkiye’nin özellikle bu bölgelerde birtakım protestolar, sokak olayları, Vandalizm yaşandı. Muş’umuz da Varto’da, Bulanık’ta, Malazgirt’te maalesef çok kötü resimler, şiddet görüntüler, Vandalizm sergilendi. Okullar yakıldı, Kuran Kursları yakıldı, parti binamız yakıldı. Hatta parti binamız 2 ay önce yakıldığı halde bu son olaylarda bir daha yakıldı. Biz parti teşkilatımızın tamirini yaptık, bir daha 6 Ekim’den sonraki olaylarda bir daha yakıldı. Kuran Kursu’nu 2 ay önce yakmışlardı, gelip Kur’an Kursu’nu bir daha yaktılar. Bu vandalizmin hiçbir kitapta, hiçbir inançta yeri yoktur. Başta bu bölge halkı dinine, kitabına, Kur’an-ı Kerim’e bağlı bölge halkına HDP Genel Başkanının çağrısıyla sokak olaylarıyla yaşanan bu hadiseleriyle HDP, Kürtlerin, bölge halkının inancına en büyük ihaneti yapmaktadır. Bu bölge halkının inandığı, iman ettiği Kuran-ı Kerim’in öğretildiği yeri molotofla bombalamak, onu teşvik eden siyasal argüman kullanmak bölge halkına en büyük ihanettir. 90’lı yıllarda devletin zulmünden rahatsız olan, faili meçhullerle boğuşan bölge halkına ikinci faili meçhulleri, ikinci zulmü, ikinci şantajı, tehdidi yine HDP ve onun illegal unsurları maalesef yaşatmaya çalışmaktadır."
"OLAYLARDAN HDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ MESULDÜR"
Yaşanan olaylardan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesul olduğunu savunan Gül, "Daha önce devletin Kürt kimliğini kabul etmeyen, ret ve inkar, asimilasyon politikalarıyla bunalan bu bölge halkına yine sen benim siyasi görüşümden değilsen düşmansın, ötekisin diye bakan HDP anlayışının hiçbir şey veremeyeceğini bu son hadiselerde, başta bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimiz olmak üzere herkes gördü. Bütün bu olaylarda, sokak olaylarında yaşanan hadiselerden bizzat sokak çağrısı yapan HDP’nin Genel Başkanı Demirtaş mesuldür ve umarız ki bu tür olaylardan ders alarak, siyasal zemin içerisinde mücadelelerini sürdürürler ama bu yapılanların hesabını başta bölge halkı olmak üzere tüm vatandaşlarımız mutlaka HDP’den soracaktır ve bu vandalizmi yapan, okulları yakıp yıkan, Kur’an kurslarını yakıp yıkan, parti binalarını yakıp yıkan, esnafın dükkanlarını yağmalayan, sokakta şiddet olayları yaparak milleti rahatsız eden bu sokak eylemini yapan gruplara da suçlulara da emniyet mensupları, yargı mensupları gereken her türlü tedbiri alacak, bu kişiler yargı önüne çıkarak hesabını verecektir. Bundan hiçbir kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
"BASKILARA BOYUN EĞİLMEYECEK"
Hükümetin baskılara boyun eğmeyeceğini belirten Gül, "Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye’nin 100 yıllık meselelerini çözerken, 30 yıllık terör hadisesini çözerken, hiç kimsenin şantajına, dayatmasına, baskısına boyun eğmeyecektir. Bunları yaparken, çözüm sürecindeki kararlılığıyla beraber kamu düzeni ve güvenini sağlama konusunda iradesini de eş güdüm şeklinde gösterecektir. Bütün milletimiz emin olsun, Muş’ta, Malazgirt Ovası’nın mümbit topraklarından Sultan Alparslan’ın diyarında şunu söylemek lazım ki, bu milletin milli birliğin, beraberliğini, toplumsal mutabakatını kimse bozamayacaktır. Bu birlik ve beraberliğin en büyük projesi olan çözüm sürecinde de hiçbir kimse bunu geriye çeviremeyecektir. Çözüm süreci de başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz, AK Parti ve milletimiz olmak üzere çözüm sürecinde kararlı bir şekilde dik duruşumuz mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.
İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun da katıldığı toplantıda daha sonra, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından Gül ve Develioğlu’na plaket verildi. Gül, buradaki ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığına geçti.