AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Bizi paralel ile mücadeleden vazgeçiremezler. Bizi kendilerinin istediği gibi bir ülke haline, kendi benimsedikleri gibi bir millet haline getiremezler” dedi.
AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin İl Danışma Meclis Toplantısı’na katılmak üzere Bingöl’e geldi. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Soylu, çözüm süreci ve HDP’li vekilleri eleştirdi.
Çözüm süreci ve paralel yapıyla mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Soylu, “Bu güzel memlekette şunun altını çizmek istiyoruz; bizi çözüm sürecinden vazgeçiremezler. Bizi paralel ile mücadeleden vazgeçiremezler. Bizi kendilerinin istediği gibi bir ülke haline, kendi benimsedikleri gibi bir millet haline getiremezler. Bu ülkede herkes kendi inancını, kendi düşüncesini, kendi siyasi ideolojisini, hem de en demokratik zenginlikte ortaya koyarak bu ülkede birlik ve beraberlikle beraber zengin bir Türkiye’yi, güçlü bir Türkiye’yi, öncü bir Türkiye’yi yeni bir Türkiye’yi ortaya koyacaktır. İsterse çatlasınlar, isterse patlasınlar isterse haset etsinler. Söylüyorum kendi arabamızı da yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız” dedi.
“VESAYET SADECE KÜRTLERİ MAĞDUR ETMEDİ”
Vesayet sisteminin sadece Kürtleri mağdur etmediğini belirten Soylu, şöyle devam etti:
“Bizi engelleyemeyecekler bu provokasyonlarla beraber, her ne pahasına olursa olsun ve her ne şekilde olursa olsun biz, çözüm sürecinden vazgeçmeyeceğiz. Bunu ne için ifade ediyorum? Bakın bu ülkede vesayet ve darbeler sadece Kürtleri mağdur etmedi. Sadece onları mahrum etmedi. O istiklal mahkemelerinde haksız yere, hükümet konakları önünde katledilen hoca efendiler hepsi Kürt müydü? Peki İskilipli atıf hoca Kürt müydü? Rahmetli Adnan Menderes, rahmetli Polatkan’ı acımasız bir şekilde tasfiye ettiler onlar Kürt müydüler? Diyarbakır cezaevinde işkence vardıydı da, Malatya cezaevinde işkence yok muydu? Bu ülkenin insanlarına ders vermeye çalışıyorlar. Bu ülkenin insanlarına bakmıyorlar. Kürt’tü, Türk’tü, Alevi’ydi, Sünni’ydi bakmıyorlar.”
HDP’Lİ SİYASİLERİ ELEŞTİRDİ
Konuşmasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) siyasilerinin tutumlarını eleştiren Soylu, “Hani çoğulculuktu, televizyona çıkıyor BDP, HDP milletvekilleri çoğulculuktan, özgürlükten bahsediyorlar. AK Parti binalarını tahrip edecekler, AK Parti siyasetçilerini darp edecekler ha. Bizi yolumuzdan çeviremezsiniz. Bizi kendi oyununuzun içine çekemezsiniz. Biz inadına çözüm süreci diyeceğiz, inadına barış diyeceğiz, inadına kardeşlik diyeceğiz” dedi.
Geçen Perşembe akşamı düzenlenen ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit olduğu, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı’nın yaralandığı saldırıya da değinen Soylu, “Ülkemizi yasa boğan, insanımızı yasa boğan bu olay Bingöl’ümüzü ve insanını üzmüş kahretmiştir. Ama bir şey söyleyeyim Cenab-ı Allah hem de bütün sevgisiyle bütün anlayışıyla beraber o kardeşlerimizi orada kucaklamaktadır. Biz bunu biliyoruz, bizim inancımız bunu biliyor” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Soylu’ya plaket ve Bingölspor forması hediye edildi.
Programa Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bursa Milletvekili Hüseyin Avni, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun, Muş İl Başkanı Halil Saldık, ilçe belediye başkanları, vatandaşlar ve STK temsilcileri katıldı.