Yayımladığı mesajında Bayram, AK Parti'nin kadınları iş hayatında, okul hayatında ve günlük yaşamlarında her şeyin üstünde tutarak kişisel hak ve özgürlükler noktasında birçok yeniliği ve değişimi gerçekleştirdiğini bildirdi.
Bayram mesajında; "Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendilerine değil, hem ailelerine, hem de yaşadığı topluma büyük değer sağlamakta ve o milleti iyi bir yaşam düzeyine ulaştırmada yardımcı olmaktadır. Bu nedenle kadınlara hoşgörü göstermeyen toplumlarda gelişim ve kalkınma hiçbir zaman sağlanamayacaktır. AK Parti iktidarında her alanda olduğu gibi iş hayatında çalışan kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık gözetilerek birçok yasal haklar yürürlüğe sokulmuştur.
Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi demokrasinin bir şartı olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizin tarihi sürecine baktığımız zaman kadının toplumsal hayata katılımı noktasında örnek ülkelerden biri olduğumuzu görüyoruz. Demokratik ileri bir toplum içi; kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları en önemli unsurdur.
Günümüzde tüm yasal düzenlemelere rağmen ne yazık ki kadınlarımız, kızlarımız insanlık nasibinden yoksun kişiler tarafından şiddete uğramakta, maalesef cinayetlere maruz kalmaktadır. Bu vahim tablo yüreğimizi derinden yaralamakta, toplumsal huzurumuzu sarsmaktadır. Şiddete maruz kalarak hayatını kaybetmiş tüm kadınlarımıza, kızlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Kadınlarımıza kalkan elleri, onlara yapılan her türlü şiddeti, tacizi ve cinayetleri bir kez daha lanetliyoruz. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." İfadelerini kullandı.