Erzincan Ak Parti İl Teşkilatında 18 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan 5 ci Olağan Genel Kurulunda İl Başkanlığına 9 adayı bulunan Erzincan da Genel Merkezin yaptığı ön eleme sonrası bu sayının 4 kişiye düşmüştü. Buna göre yapılan ön eleme sonrası Mehmet Buyruk ( Eski Belediye Başkanı ), Orhan Bulut ( İşadamı ), Serdar Çetinkaya ( Diş Doktoru) ile Bayram Ertuç ( Avukat ) Genel merkezin daveti üzerine Ankara'ya davet edilmişlerdi.


Dün gece Anakara da yapılan olan bu son değerlendirme sonrası Erzincan AK Parti 5 ci Olağan Genel Kurulunda İl Başkanı adayınnın Orhan Bulut olduğu öğrenildi.

Orhan Bulut Kimdir

Erzincan doğumlu olan İnşaat Mühendisi Orhan Bulut, şehrin tanınmış işadamlarındandır. 1991 Yılında Refah Partisinde siyasi hayatına başladı. Refah Partisi Merkez ilçe başkanlığı yapan Bulut aynı zamanda bu partiden belediye meclis üyeliği görevinde de bulundu. Ardından Fazilet Partisi il başkanlığıda yapan ve Fazilet Partisinden Erzincan Merkez Belediye Başkan adayı olan Bulut, Saadet Partisi il başkanlığı yapıp 2002 yılında Saadet partisinden 1. sıra Erzincan Millet Vekilli adayı oldu. 23 yıllık siyasi tecrübesi olan Bulut 2011 yılında da Adalet ve Kalkınma Partisinden Aday Adayı oldu.