AK Parti MKYK üyesi Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram yaptığı açıklamada; “Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’ın açıklamış olduğu ve Erzincan’ın da içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı Teşvik uygulaması geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğü girmişti.
Kalkınma Bakanlığımızın açıkladığı verilere göre Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ilimizin bulunduğu Bölgede en fazla başvuru Memleketimiz Erzincan’a yapıldı. 2016 yılı sonu başvuru verilerine göre 2 milyar TL’yi bulan toplam maliyeti ile yaklaşık olarak 12 bin 700 kişiye iş imkanı oluşturulması beklenen 110 projenin başvuruları kabul edildi.
Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım Beyin memleketi olması sebebiyle yatırımcıların gözde ili olmaya başlayan Erzincan’ımız Cazibe Merkezleri Programı sayesiyle de ayrıca bir öneme kavuşuyor. Başvurusu onaylanan projelerin ilimizde tümümün gerçekleşmesi hepimizin isteği ve arzusudur. Projelerin %50’si dahi gerçekleşse yaklaşık olarak 6 bin 350 kişiye iş imkanı sağlaması ve şehrimizin istihdam noktasında çok iyi bir noktaya gelmesini sağlayacaktır.
Bizler Erzincan’ın evladı olarak başvurusu onaylanan her projenin takipçisi ve destekçisi olup, 10 binlerce gencimizin iş imkanı sağlaması noktasında var gücümüzle çalışacağız. Erzincan ticarete ve istihdama yönelik yatırımlarıyla göç veren değil, göç alan bir il olacak ve sadece bölgesinde değil, Türkiye içinde cazibe merkezi illerden birisi olacak.” dedi.