AK Parti adına Darbe Araştırma Komisyonu’nda yer alan Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, komisyona sunduğu önerinin bazı basın kuruluşları tarafından çarpıtılmaya çalıştığını belirtti.
‘Komisyona gelineceğini ve komisyonun kimsenin ayağına gitmeyeceğini’ ifade eden AK Parti Milletvekili Av. Serkan Bayram, “Zamanında ülkeme döneyim diye dua ediyordu. Buyursun gelsin. Meclis komisyonu var. Ben darbenin içinde bulaşmadım dediyse gelsin anlatsın.” ifadelerine yer verdi.   
            Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren Milletvekili Av. Serkan Bayram, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra malumunuz FETÖ terör örgütünün araştırılması ve faaliyetlerinin incelenmesi açısından bir komisyonumuz kuruldu. 15 Temmuz Darbe Komisyonu isminde. 3 gün önce ilk toplantımızı yaptık, başkanlık divanını seçtik, dünde ikinci toplantımızı yaptık. Burada da uzmanların ve gelecek isimlerin bildirilmesi onları tartıştık komisyonumuzca. Tabi her partiden üye arkadaşlar isim verdiler. Bende isim olarak dedim ki bu darbe girişiminin elebaşı olan FETÖ’nün komisyonumuza çağrılarak dinlenmesinin bizim için çok büyük bir hukuken de sonucu olacaktır. Onu anlattım.” dedi.
 
FETÖ elebaşının dünya medyasına alakasız ve mesnetsiz açıklamalarda bulunduğuna değinen Bayram, “Nedir bunlar? Malumunuz bir iade süreci hükümetimiz tarafından başvuruldu. FETÖ elebaşının iadesi için. Bu süreç devam ediyor. Bizim komisyonumuzda dedim milletimiz ve Meclisimiz adına hareket ediyor ve her partiden vekil var. Bu sürece komisyonumuzda katkı sunması için bu elebaşı her yerde dünya basınına diyor ki; ben masumum, ben darbeyi yapmadım, komisyon kurulsun gerçek ortaya çıksın gibi böyle alakasız, mesnetsiz beyanlarda bulunuyor. Bende dünkü açıklamamda buyurun komisyon burada milletin komisyonu, her Türk vatandaşı gelip bu komisyonda beyan edebilir görüşlerini, düşüncelerini darbe ile ilgili komisyon burada gelin beyan edin. Gelmezseniz bu darbeyi zımnen kabul etmiş olursunuz. Bunun bir çağrısıdır benim demek istediğim. Keza gelmediği takdirde de biz Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu olarak en azından elimizde güçlü bir done oluşacak, dünya kamuoyuna, ilgili yerlerde bunu çok rahatlıkla her partiden üye olduğu için çok daha rahat anlatacağız ve Adalet Bakanımızın başvurduğu iade sürecine de o dosyada ek delil olacaktır. Benim dediğim husus budur.” ifadelerine yer verdi.
Bayram konuşmasında, “Daha sonra bazı medya organlarında yok işte Amerika’ya gidelim dinleyelim filan böyle bir şey söz konusu değildir. Meclis tutanakları açıktır, sarihtir. Biz ne konuştuğumuzun da bilincindeyiz, farkındayız. Yıllardır bu FETÖ örgütüyle mücadele etmişimdir. 17-25 Aralık’tan sonrası da çokta davam mevcuttur./ Bir daha darbe olmaması için bu komisyonun kıymetini iyi bilmeliyiz. Doğrusu neyse onu yapıp, gerçekleri, realiteleri ortaya çıkarmalıyız ve komisyon araştırma komisyonudur. Çağrı üzerine davet edilir. Komisyona gelinir, kimsenin ayağına gidilmez. Öyle usulde yoktur. Bunun bilinmesini istiyorum. /Keşke gelse. Zamanında ülkeme döneyim diye dua ediyordu. Buyursun gelsin. Meclis komisyonu var. Ben darbenin içinde bulaşmadım dediyse gelsin anlatsın.” şeklinde açıklamada bulundu.