AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Bayraklı Gümüşpala'da toplanan kalabalığa mini miting yaptı. Bayraklı esnafının yoğun ilgisi karşısında "Bayraklı 1 Kasım'a hazır" diyen Yıldırım "Ben sizin teveccühünüzle İzmir'den belediye başkanı adayı oldum. O zamanlar Türkiye gündeminde 17-25 Aralık darbe girişimlerine rağmen, ortalık toz duman iken bile Bayraklı bize en yüksek oyu verdi ve Büyükşehir'de beni birinci yaptı. Bizim için İzmirlinin desteği büyük gurur. Bunun anlamını iyi biliyorum. O gün olmadı ama bugün görüyorum ki Bayraklı yarım kalan işi tamamlamaya hazır" diye konuştu. 

"TERÖRÜ LANETLEYEMEDİ" 
Seçimlerin kısa sürede tekrar edilmesine ilişkin muhalefet partilerini eleştiren Yıldırım, milletin partilere verdiği görevi yerine getirmeyerek seçmenlerini üzdüğünü ifade etti. "7 Haziran'da vatandaş bir araya gelin sorunları çözün dedi. Ama muhalefet partileri buna yanaşmadı" diyen Binali Yıldırım MHP'yi "sorumsuz", CHP'yi de "bir alem" olarak değerlendirdi. Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biri çıktı 'ben kimse ile koalisyon yapmam ben yoğum' dedi. Peki, Sayın Bahçeli milyonlarca insan sana böyle yapasın diye mi destek verdi. Bu sorumsuzluktur. Bu durum MHP'ye oy verenleri üzdü. AK Parti ile MHP birbirine en yakın partidir. Bunu çok arzu ettik ama hemen kapıyı kapattılar. Biz CHP ile farklı partileriz. Ama dedik ki mesele Türkiye ise her şeyi bir kenara bırakıp fedakarlık yaparız. CHP'ye gittik. O da bir alem. 14 madde koydu önümüze sanki uluslararası anlaşmaya gidiyor. Şartla şurtla ön yargı ile bir yere varılmaz. HDP'den bahsetmiyorum bile 'Türkiye partisi olacağım' dedi ancak iradesi kendinde değil, onu millet gördü. İki civanımızı yatağında şehit ederlerken onlar terörü lanetleyemedi bile." Bu seçim sıradan bir seçim olmadığına dikkat çeken Yıldırım, "Bu seçim Türkiye'nin geleceğinin seçimidir. Çocuklarımızın daha güzel bir Türkiye'de yaşaması için yapılacak seçimdir. Sen ben meselesi değil memleket meselesidir. Güvenin istikrarın, huzurun temini için yapılacak bir seçimdir" ifadelerinde bulundu. 

"OYUNA GELMEYECEĞİZ" 
Konuşmasında birlik ve kardeşlik vurgusu yapan Yıldırım, şunlar söyledi; "Kumandası dışarıda olan kan döken cani örgüt PKK'nın yaptıklarından tüm Kürt kökenli kardeşlerimizi sorumlu tutamayız. Terör örgütü ne Kürtlerin ne de Türkiye'nin dostudur. PKK'nın Kürt sorunu yok, olsa olsa Kürtlerin PKK sorunu vardır. İzmir Türkiye'nin özetidir. Hepimiz bir yerden geldik. Bu bizim için büyük zenginlik. Gücümüzü enerjimizi boş işlerle yok etmeyeceğiz. Teröre kalleşçe askerimizi, güvenlik güçlerimizi, vatan savunması için gecesini gündüzüne katan fidanlarımızı kalleşçe şehit ediyor. Ama hiçbir terör birliğimizi kardeşliğimizi bozamaz, biz bu oyuna gelmeyiz. Nasıl atalarımız dedelerimiz bu ülkeyi canla başla korudu ise bu gün bizlerde torunları olarak bu ülkeyi korumaya daha azimli ve kararlıyız. Bu böyle bilinsin." Mini mitingin ardından Gümüşpala ve Bayraklı sevgi yolunda esnafı ziyaret eden Binali Yıldırım vatandaşlara karanfil dağıttı. Esnaf ziyaretlerinde tezgaha geçip müşterilere hizmet de sunan Yıldırım elleriyle kestiği döneri vatandaşlara ikram etti. Telefoncuda da müşterilerin taleplerine yanıt veren Yıldırım çarşı sonunda esnaflarla bir araya gelerek onların sorunlarına dinledi. 

Kaynak:Sabah