Düzenlenen programda AK parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Av. Serkan Bayran, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, AK Parti yönetimi ve Erzincan da faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda ilk olarak bir konuşma yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram; seçimler sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek; “1 Kasım’dan sonra Ankara’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bu çalışmalar kapsamında Erzincan dernekleri ile bir araya geldik. Burada Erzincanlı iş adamlarımızla görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerde iş adamlarımızın Erzincan’da yatırım yapmaları için istişareler yaptık. Geçtiğimiz hafta da Erzincan da bulunan sivil toplum örgütleri ile bir araya geldik. Her hafta bir yerde bulunarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim sonrası hiçbir ayrım yapmaksızın memleketimizin bütün fertlerine hizmet edeceğiz. Asıl olan budur. Geçen hafta Başbakanımızın Ankara’da yapmış olduğu toplantıda seçim döneminde partimizin vermiş olduğu vaadlerin eylem planını açıkladık. Eylem planına göre 3-6-9 aylık periyotlarda yapılacak olan çalışmaları konuştuk. Asgari ücretin bin 300 TL olması, gençlerimize hibe, çiftçilerimize hibe, verilecek kredilerde kefaletin olmaması gibi sosyal, sağlık ve eğitim alanında ki faaliyetleri açıkladık. AK partinin bir sözü var. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Biz 13 sene boyunca ne konuştuysak onu yaptık. Yapabileceğimizi konuştuk, yapamayacağımızı konuşmadık. AK Partiyi diğerlerinden ayırt eden budur. 2 bin engelli kardeşimizin atamasını yaptık. Şubat ayında 30 bin öğretmenimizin atamasını yapacağız. Toplumumuzun her kesiminin ihtiyaçlarının giderilmesi için gayret göstereceğiz.

Biz bu şehri yönetirken STK’larla, işadamlarıyla ve basınla birlikte yöneteceğimizi seçim zamanı söylemiştik. Eksik gördüğünüz konularda eleştiri yapmak sizlerin en doğal hakkınız. Ama haksız da eleştiri yapmayınız. Haklı eleştiri olduğunda biz kendimizi düzeltiriz. Haksız eleştiri yaptığımız zaman ad artık eleştiri belli bir noktadan sonra eleştiri olmaktan çıkıyor” dedi.

Düzenlenen basın toplantısında Şırnak’ta yaşanan terör olaylarına değinen ve HDP Eş Başkanı Demirtaş’ın da açıklamasına cevap veren AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, terörle mücadelemiz devam edecek dedi.

GİRDİKLERİ KANALİZASYONLAR ONLARA MEZAR OLUYOR

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle; “Bu toprakları bize yurt yapan devletin kuruluşunun harcına kanlarını döken tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörle mücadelemiz devam ediyor. Son terörist kalıncaya kadar da devam edecek. Özellikle şuanda devam eden Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı var. Buradaki tek amaç şudur; önce orada yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumakla mesulüz iktidar olarak sorumluyuz. Biz bunu sağlıyoruz. Gerek sivil vatandaşlarımıza, askerimize, polisimize silah sıkan onları şehit eden terör örgütü mensuplarının da malumunuz kazdığı hendekler var. Hendekleri kapatma adına mücadele var. Ama bir talihsiz açıklama oldu. HDP Eş Başkanı Demirtaş’ın bir açıklaması var, onlar diye ‘Olsa olsa kanalizasyon temizlerler’ sadece haklılık payı şu; çünkü bu teröristler kanalizasyonların da içine girip oralara bomba yerleştirmeye çalışıyorlar. Buldukları her boşluğa bizde tabiri caizse bulundukları her yere, her ine girip oraları temizliyoruz ama teröristlerden temizliyoruz. Hendeklere, girdikleri kanalizasyonlarda onlara mezar oluyor. Buradan bunu ifade etmiş olayım. Bu açıklamayı da kınamış olayım. Biz gerek polis teşkilatımıza gerekse silahlı kuvvetler mensuplarına gerçekten olağan üstü can siper hane verdikleri mücadeleden dolayı milletimiz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Herkes şunu bilsin ki, son terörist kalıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Hiçbir zaman geri adımda atılmayacaktır. Biz iktidara gelmeden seçim beyannamelerimiz var; tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Bu bizim sevdamız, bu sevdamızda devam ediyor. Bu ülkenin bir çakıl taşını daha kimseye vermeyeceğiz. Öyle kalkıp ta 3-5 tane çapulcu diyeceğim, bu ülkeye ihanet edip, bu ülkeden havasıyla ekmeğiyle beslenmiş dış güçlerin taşeronlarını da meydanı boş bırakmayacağız.” açıklamasında bulundu.

MENGÜCEK GAZİ EĞİTİM VEARAŞTIRMA HASTENESİ EK BİNASI YAPIMINA BAŞLANIYOR.

Daha sonra Erzincan’da ki yatırımlarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle; “Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemize ben Tıp Fakültesi demek istiyorum. Orada ki sağlık hizmetlerimiz devam ediyor. Artık hemşerilerimiz yollarda hayatlarını kaybetmiyorlar. Özellikle kalp hastalıklarında kriz geçiren hemşerilerimiz yollarda hayatlarını kaybediyordu. Şimdi hastaneye ulaştıklarında hem anjiyoları yapılıyor hemde kalp ameliyatları yapılıyor. Türkiye’de de kalp ameliyatlarında da ilk sıralardayız ve çok başarılı bir iliz. Bizim şuan ki mevcut hastanemiz yatak sayısı yönüyle yetersiz. Yüzde doksan doluluk var. şimdi hastalarımıza yatak bulma sıkıntısı çekiyoruz. Hastanemizin sağlık hizmetlerinden verdiği başarılardan da çevre illerden ve ilçelerden ortalama aylık asgari 10 bin hasta geliyor ilimize. Bizim Eğitim Araştırma Hastanesinin doğu cephesinde 200 yataklı ek binamızın projeleri bitiyor. 2 bin metre karelik bir acil servisi yapılacak. İhale süreci tamamlanır tamamlanmaz bahar aylarında inşasına başlanılacak” dedi.

ŞEKER FABRİKASI İYİLEŞTİRİLECEK

Karakelle; “Özelleştirme sürecinde bu fabrikalara pek fazla bir yatırım yapılmadı. Biz bu fabrika ile ilgili genel müdürümüz ve bakanımızla görüştük. Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğünden bir heyet fabrikamıza gelecek. Şeker Fabrikamızla ilgili gerekli olan çalışmaları kısa, orta ve uzun vadede neleri yapabiliriz ki daha fazla hizmet, daha kaliteli üretim yapabiliriz. Kapasiteyi nasıl artırırız. Bu çalışmalar yapılacak. İnanıyorum ki seneye 250 bin ton pancar işlemek zorunda kalacağız. Bunun için zaman içerisinde ihtiyaç duyulan en varsa yapılacak” diyerek fabrikada yapılacak değişiklikler hakkında bilgiler verdi.

BEYAZ ET ENTEGRE TESİSİ TEMMUZ’DA AÇILACAK

Et ve Süt Beyaz Et Entegre tesisimizi sizlere daha önce anlatmıştık. Bölgesinde tek tesis. 11 ilin bağlanacağı tek tesis. Makine montaj kısmı Nisan ayında bitiyor. Orası Nisan ayında makine montaj kısmı bitiyor. Makine aksamında dünyada iki firma var. İhaleler böyle gecikti. Tadilat montaj işinde bitince Haziran veya Temmuz ayında hizmete sokacağız. Bu yıl başında da Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğünde tüm beyaz etle ilgilenen üreticilerle Ocak ayında bir toplantı yapacağız. Onlarda kendilerini o döneme hazırlamaları gerekiyor. Bu tesis ile birlikte çiftlik sayısı artacak. Buna bağlı olarakta istihdam sayısı da artacak” dedi. 

 

ERZİNCAN’IN TARIMDA SULAMA PROBLEMİ KALMAYACAK

Erzincan’da tarım alanında yaşanan sulama problemi ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle; “Turna Çayırı barajımızı 2017 yılında hizmete açacağız. Buranın tamamlanması ve faaliyete geçmesi ile birlikte kapalı sulama sistemi ile gelen sudan da su kaybı olmayacak. 149 bin dekar alanı buradan sulayacağız. Erzincan bu sulama probleminin de ile birlikte organik tarıma geçecek. Sağ Sahil Sulama bölgesinde bir problem var. bu probleminde çözülmesi için çalışmalarımızı Ankara’da yürüttük. P2 pompasının yenilenmesi için çalışmalarımız yaptık. Orada ki suyuda kapalı sistem ile taşımayı düşünüyoruz. Ayrıca bu bölgede enerji problemini de güneş enerjisini kullanarak çözmeyi planlıyoruz” dedi.