Yaz mevsiminde aşırı sıcaklarda çevrede ve doğada yaşayan kedi ve köpekleri de düşünerek bir kap yemek ve bir kap su bırakmayı unutmayalım. Çünkü aç ve susuz kalan hayvanlar hastalanıp çaresizce ölebiliyorlar.

Konuya dikkat çeken hayvan severler sıcak yaz aylarında yemek artıklarının çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına bırakılması ve özellikle su bulamayan hayvanlar için bir kap su konulmasının önemine dikkat çekiyor.

Yazın sıcak günlerinde sokak hayvanlarının susuz kalmasını önlemek isteyen Hayvan Hakları Federasyonu çağrıda bulundu: “Sokak hayvanları için kapınızın önüne bir kap su koyun; barınaklara gidip su kontrolü yapın.” Kampanya facebook'ta da yayılıyor.

KAPINIZIN ÖNÜNDE BİR KAP SU BULUNDURUN

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İnternet sitesi üzerinden yaptığı çağrıda, yılın en yüksek sıcaklıklarının yaşandığı bu günlerde sokak hayvanlarının su bulamadıkları için ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduklarına dikkat çekiyor ve ekliyor; "Yaz aylarında sokak hayvanlarının susuz kalmalarını önlemek hayvan barınaklarını ziyaret edip su kontrolü yapın; sokakta yaşayan canlar için kapınızın önünde bir kap su bulundurun.."

Su bulamayan sokak hayvanları için "Bir Kap Su" kampanyasını facebook ve mail grupları üzerinden yaygınlaştırmaya çalışan hayvan severler ayrıca, yarın (7 Ağustos) havanın çok sıcak olacağını belirtti ve sokak hayvanlarının susuz kalacağı uyarısında bulundu: "Yarın son 130 yılın en sıcak günü olacak. Lütfen sokak hayvanları için bir kap su koymayı unutmayın!"

"BİR KAP SU" VE "BENİ TERK ETME"

HAYTAP 'ın mayıs ayından beri yürüttüğü "Bir Kap Su" ve "Beni Terk Etme" ve kampanyası, yazın sıcağında şehirde su bulamayan sokak hayvanları ve yaz başında yazlık evlere "büyük bir hevesle" alınan, daha sonrasında ise sokağa bırakılan hayvanlar için başlatılmıştı.