İSTANBUL - HÜSEYİN EROĞUL

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında önde olan Beşiktaş, bu sezonki en kritik maçlarından birini 32. haftada Kasımpaşa'ya karşı oynayacak.

Süper Lig'de Bursaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek iki haftalık kötü gidişe "dur" diyen siyah-beyazlı takım, 32. haftada bu sezon kazanmakta zorlandığı ilk 7 sıradaki takımlardan Kasımpaşa ile 20 Mayıs Cumartesi günü karşılaşacak.

Sıralamada kendisinden sonra gelen 6 takıma karşı yaşadığı puan kayıplarıyla dikkati çeken Beşiktaş, ilk yarıda mağlup olduğu rakibinden rövanşı da almaya çalışacak.

İlk 7 sıradaki takımlar karşısında 16 puan kaybetti

Bu sezon en fazla puan kaybını sıralamanın ilk 7 basamağında bulunan takımlara karşı yaşayan siyah-beyazlılar, kendisinden sonra gelen 6 takıma toplam 16 puan kaptırdı.

Beşiktaş, 8 ila 18. sırada bulunan 11 ekip karşısında ise sadece 9 puan yitirdi.

İlk 7'de yer alan ekipler içinde Beşiktaş'ın en fazla puan kaybettiği takım ise şampiyonluk yarışına devam eden Medipol Başakşehir oldu. Beşiktaş, 2 puan gerisinde yer alan turuncu-lacivertli ekibi bu sezon yenmeyi başaramadı. Rakibiyle sahasında 1-1 berabere kalan, deplasmandaki karşılaşmadan ise 3-1 mağlup ayrılan Beşiktaş, böylece bu maçlarda 5 puan kaybı yaşadı.

Bu sezon sadece bir kez derbi zaferi yaşayabilen siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı maçlarda toplam 6 puan kaybetti. Fenerbahçe ile ligde oynadığı iki maçta da berabere kalarak 4 puan kaybeden Beşiktaş, tek derbi galibiyetini ise Galatasaray'a karşı ligin ikinci yarısında aldı. Siyah-beyazlılar, dördüncü sırada yer alan sarı-kırmızılı rakibiyle ligin ilk yarısında oynanan maçta 2-2 berabere kaldı.

Trabzonspor, Beşiktaş'a engel olamadı

Beşiktaş'a şampiyonluk yolunda en büyük yarayı ilk 7 içinde bulunan takımlar verirken, siyah-beyazlıların yüzü bu sıralamada bir tek Trabzonspor'a karşı güldü.

Siyah-beyazlılar, Karadeniz temsilcisiyle bu sezon oynadığı iki maçı da kazanarak hanesine 6 puan yazdırmayı başardı.

Gözler Kasımpaşa maçında

Siyah-beyazlı ekip, puan cetvelinin 6. basamağında bulunan Antalyaspor karşısında birer galibiyet ve beraberlik alırken, Kasımpaşa'ya ligin ilk yarısında 2-1 mağlup oldu.

Ligin 32. haftasında 20 Mayıs Cumartesi günü Vodafone Arena'da Kasımpaşa'yı ağırlayacak siyah-beyazlılar, ilk 7 sıradaki ekiplere karşı son mücadelesini verecek. Beşiktaş, Kasımpaşa'yı yenerse hem rakibinden rövanşı alacak hem de ilk 7 sıradaki ekiplere karşı yaşadığı şanssızlığı sonlandıracak. Siyah-beyazlı takım, alacağı olası galibiyetle sezonun son iki haftasına avantajlı girecek.

Beşiktaş, Kasımpaşa mücadelesinin ardından alt sıralarda yer alan Gaziantepspor ve Osmanlıspor ile yapacağı maçlarla sezonu tamamlayacak.

Muhabir: Hüseyin Eroğul