Dağ kayağı alanında dünyanın birçok ülkesinde Uluslararası Dağ Kayağı federasyonu ve ev sahibi ülkelerin ortaklaşa düzenlediği yarışmaya bu sene Ergan Dağı Kayak Merkezi ev sahipliği yapacak. Türkiye’de ilki 2013 yılında Erzincan’da düzenlenen Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmalarının ikincisi 6 Şubat Cumartesi günü yine Ergan Dağı Kayak Merkezinde yapılacak.

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Vali Süleyman Kahraman, tüm Erzincanlıları yarışma gününde Ergan Dağı Kayak Merkezine davet etti. Bu konuda bilgi veren Vali Süleyman Kahraman; “Bu yarışmalardan üçüncüsünü de 2017 yılında tekrar ülkemizde yapacak olursak 2018 yılı itibarıyla Kıta ve Dünya Şampiyonalarına ev sahipliği yapmayı hak eden ülkeler arasına girmiş olacağız. Ayrıca bu yarışma Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Erzincan Valiliğimizin 22-24 Şubat 2013 tarihinde Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde gerçekleştirilmiş olan yarışmanın başarıyla tamamlanmış olmasının bir devamıdır. Bu yarışmanın ülkemizi adım adım dünya şampiyonalarına götürecek olması yanında ilimiz Ergan Dağı Kayak Merkezinin tanıtımı açısından da bulunmaz bir fırsatı doğuracaktır. Bu yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçenlere şimdiden teşekkürlerimizi sunuyorum. Düzenlenecek olan yarışmalara katılımcı sporculara şimdiden başarılar diler, kazasız belasız bir yarışma olması temennisinde bulunuyorum.” dedi

Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmaları, 6 Şubat Cumartesi günü Ergan Dağı Kayak Merkezinde saat 10.00’da açılış töreninin ardından saat 11:00’da yarışmalar başlayacaktır. Yarışmaların yapıldığı sırada Ergan Dağı Kayak Merkezinde mehteran ve Türk Hava Kurumu tarafından gösteriler yapılacaktır.