VAN (AA) - Van'ın kayaklı koşu sporcuları, haziran ayında karla kaplı Karapet Geçidi'nde antrenman yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün kayaklı koşu takımı, yılın 9 ayı karın erimediği Van-Bahçesaray kara yolundaki 3 bin rakımlı Karapet Geçidi'nde antrenman yaparak, kış yarışlarına hazırlanıyor.

Şehir merkezinden yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından geçide ulaşan sporcular, kayak takımlarıyla zirveye çıkarak, burada hem antrenman yaptı hem de gönüllerince eğlendi.

Korkmaz: İnsanlar denize girerken bizler kayak yapıyoruz

Kayak antrenörü Halis Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok kayak sporcusunun yaz aylarında kayak yapmak için buzullara kadar gittiğini anlattı.

Karapet Geçidi'ni ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını vurgulayan Korkmaz, "Yazın ortasında, sıcakların etkili olduğu şu günlerde bizler karda kayak yapmanın keyfini yaşadık." dedi.

Halis Korkmaz, Karapet Geçidi'nin sporcuları için çok iyi bir yer olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Sıcakların bastırdığı şu günlerde, oruçlu oruçlu halen gelip karda kayak yapabiliyorsak çok şanslıyız demektir. Türkiye'nin birçok yerinde insanlar denize girerken bizler karda kayak yapıyoruz. Bundan sonra karlar eriyinceye kadar buraya gelmeyi düşünüyoruz. Bizlere bu imkanı sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç Bey'e teşekkür ederiz."

Meryem Sena: İlk günümüz çok verimli oldu

Kayak sporcusu Meryem Sena Yurtsever, böylesine bir doğaya sahip oldukları için şükrettiğini söyledi.

Karda antrenman yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Meryem Sena, "Merkezde de tekerlekli antrenman yapıyoruz ama kardaki kadar zevkli olmuyor. Bugün denge çalışmaları, art arda çıkışlar, inişler ve tırmanış çalıştık. İlk günümüz çok verimli oldu. Bu mevsimde normal şartlarda merkezde tekerlekli kayakla antrenman yapıyoruz. Tekerlekli kayak daha fazla denge istiyor. Karda kaymak ise daha zor ama daha verimli oluyor." diye konuştu.