İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Kadın voleybolunda Türk takımları, son 7 sezonda yaptığı büyük çıkışla Avrupa ve dünyaya damga vurdu.

Voleybolda 1999'da Eczacıbaşı'nın Kupa Galipleri Kupası'nda şampiyonluğuyla başlayan serüvende, Türk takımlarının özellikle 2010 ve sonrasında artan yatırımları ve yapılan çalışmalar, son yıllarda meyvelerini fazlasıyla verdi.

Türk takımları, Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde son 7 sezonda 5 kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşırken, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda son 7 kupanın 4'ünü kazandı.

VakıfBank, Avrupa'nın zirvesinde

Türk kadın voleybolunun başarı halkasına son zinciri dün VakıfBank ekledi.

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon tamamlayan sarı-siyahlılar, bu kulvarda adını 3. kez zirveye yazdırdı.

VakıfBank'ın başarısıyla bu kupa 5. kez Türk takımlarının elinde havaya kaldırıldı.

Avrupa'nın en büyük kupasını ilk olarak 2011'de o zamanki adıyla VakıfBank Güneş Sigorta Türk Telekom, Türkiye'ye getirdi. Daha sonra 2014'te de başarısını tekrarlayan sarı-siyahlılar, dün de aynı sevinci Türk voleybolseverlere yaşattı.

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe 2012'de, Eczacıbaşı VitrA ise 2015'te Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Türk voleybolu, ayrıca bu 3 takımla son 8 sezondur final heyecanı yaşıyor. Bu 8 finalin 5'i kazanılırken, VakıfBank iki, Fenerbahçe ise bir kez ikincilikle yetindi.

Voleybolda Türk kadın takımları, CEV ve FIVB'ın organizasyonlarında toplam 15 şampiyonluğa imza attı.