İSTANBUL (AA) - Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, TFF 1. Lig'in 26. haftasında Elazığspor'u 1-0 yenerek önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Malatya İnönü Stadı'nın zemin sorunundan dolayı 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Buz, iki takım arasındaki rekabete değinerek, "Çok önemli bir müsabakaya çıktık. Son haftalarda iyi oynayan Elazığspor için de çok önemliydi. Puanımızı 53'e çıkarmak istiyorduk. Özellikle ikinci devre çok baskın oynayan bir Yeni Malatyaspor vardı. Coşkulu, istekli ve inanılmaz bir taraftar kitlesinin önünde oynadık. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu galibiyet, Malatya'daki taraftarlarımıza armağan olsun." diye konuştu.

İrfan Buz, karşılaşma sonrasında çıkan tartışmayla ilgili, şunları kaydetti:

"Teknik direktör olarak, bitime 2 dakika kala seyircime destekleyin işareti yaptım. Bırakın da onu yapabileyim. Benim Elazığspor'a karşı herhangi bir el kol hareketim olmadı. Kendi taraftarlarımızı coşturduk. Elazığspor ile ne alakası var. Müsabaka içinde bir sorun olmadı. Kimseye saygısızlık yapmam. Öyle bir karakterim yok. Futbolcu kardeşimiz durumu farklı yorumladı. Bazı sözler söylendi."

İstanbul'da son kez sahaya ev sahibi olarak çıktıklarını aktaran Buz, "Çok güzel atmosferlerde oynadık. Beşiktaş ve Başakşehir camialarına bize statlarını verdiği için teşekkür ediyoruz. İstanbul'daki taraftarlarımız inanılmaz destekledi. Kendi memleketinde oynamak çok farklı bir şeydir. Biz taraftarımızı özledik, taraftarımız da bizi özledi. Eskişehirspor maçıyla birbirimize kavuşacağız." şeklinde görüş belirtti.

- Elazığspor cephesi

Elazığspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, mücadelede kendilerine yakışmayan bir futbol oynadıklarını ifade etti.

Son 3 haftada önemli bir çıkış yakaladıklarını aktaran Bektaş, "Çıkışımızı devam ettirmek istiyorduk. Şehrimiz, taraftarımız ve yönetimimiz için önemli bir derbiydi. İstediğimiz futbolu sahaya yansıtamadık. Elazığspor olarak oynadığımız futbolu beğenmedim. Bize yakışmayan bir futboldu. Daha atak oynayan ve topa sahip olan bir takım olmalıyken, şanssız bir golle mağlup olduk." ifadelerini kullandı.

Karşılaşma sonunda çıkan olaylara değinen Bayram Bektaş, şöyle devam etti:

"Rakibi tebrik ediyorum. Yıllardır iki takım arasında bir rekabet olabilir. İki komşu şehiriz. Birçok Elazığlı vatandaş Malatya'da, Malatyalı vatandaş da Elazığ'da yaşıyor. Hala bu rekabetin nasıl saha dışına taştığını düşünüyorum. Bir takım kazanabilir, diğeri kaybedebilir. Futbol dışı faktörler devreye girip, bundan da bazıları etkilenince olmuyor. Maç sonunda galibiyetten sonra rakibi tahrik etmek yakışık almıyor. Zaten kazanmışsınız. Kaybeden takımın nabzı 200'e vurmuş, beynine oksijen gitmiyor. Siz oradan gelip laf söylerseniz meydana çirkin olaylar çıkıyor. Bunlar olmamalı. Benim hiçbir futbolcum rakip futbolcuya hakarette bulunmaz. Bunu önce ben kabul etmem. Ne yazık ki bazı olaylar yaşandı. Camiam ve kulübüm adına özür diliyorum. Olaylar derbiye yakışmadı."

Bektaş, kendilerine yakışan mücadeleyi yapamadıkları için yenildiklerini belirterek, "Haftaya Sivasspor ile karşılaşacağız. Artık bu mağlubiyeti zihnimizden atarak, toparlanmamız lazım. Lig bitmiş değil. Daha 8 maçımız var. Puan tablosunda rahatlamamız lazım. Bir an önce küme düşme hattından çıkmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

- Maç bitti, saha karıştı

Karşılaşmanın bitiş düdüğünden sonra iki takım teknik heyeti ve oyuncularının karıştığı arbede yaşandı.

Hakem Koray Gençerler'in müsabakayı bitirmesinden sonra Evkur Yeni Malatyaspor yedek kulübesindeki teknik ekip ve futbolcular, sevinçle sahaya girdi. Bu sırada çıkan tartışma büyürken, arbede uzun süre devam etti.

Yaşanan gerginlikte Elazığsporlu Mehmet Ozan Tahtaişleyen'in Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz ile şiddetli şekilde tartıştığı görüldü.