KARS (AA) - HÜSEYİN DEMİRCİ - Kars'ta yaşayan ve ikisi snowboard, biri de alp disiplininde milli takım sporcusu olan 3 kardeş, Türkiye'yi kış olimpiyatları başta olmak üzere uluslararası organizasyonlarda temsil edip hem ülkelerinin hem de ailelerinin gururu olmak için çaba gösteriyor.

Sarıkamış ilçesinde yaşayan Snowboard Milli Takımı sporcuları Muhammed Cem Boydak (18) ve kardeşi Emre Boydak (14) ile Alp Disiplini Milli Takımı sporcusu kardeşleri Samet Boydak (12), sabah erken saatlerde kalkıp babaları Fikret Boydak'ın gözetiminde ormanlık alanda koşuyor.

Başarılı olmak için kışın kar üzerinde, yazın ise ilçedeki 2 bin 500 rakımlı Sarıçam Ormanları'nda günde 4 saat kondisyon çalışması gerçekleştiren Boydak kardeşler, ulusal ve uluslararası turnuvalarda Türkiye'ye madalya ve kupa kazandırmayı hedefliyor.

Bir kamu kuruluşunda hizmetli memur olarak çalışan Fikret Boydak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çocuklarımı spora yönlendirerek vatanımıza, devletimize hayırlı evlat yetiştirmenin çabası içindeyim." dedi.

"Ülkemiz adına başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız"

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi, Snowboard Milli Takımı sporcusu Muhammed Cem Boydak ise "Hedefim, Güney Kore'de 2018 Kış Olimpiyatları'nda madalya almak. Babam, beni ve 2 kardeşimi kötü alışkanlıklardan uzak tutup hem okutup hem de spora yönlendirdi. Biz de ülkemiz adına başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Snowboard Milli Takımı sporcusu olan lise öğrencisi Emre Boydak da "Biz sporcu olalım diye babam çok emek verdi. Ben, ağabeyimin izinden giderek snowboardçu oldum. Hedeflerime yaklaşıyorum. Erzurum'daki EYOF'ta 4'üncü oldum. Bundan sonraki en büyük hedefim, dünya kupası ve olimpiyatlara katılmak." şeklinde görüş belirtti.

Boydak kardeşlerin en küçüğü olan Alp Disiplini Milli Takımı sporcusu ve ortaokul öğrencisi Samet Boydak ise "Ben de kayak alp disiplini sporcusu oldum. Milli takıma katılarak çocuklar kategorisinde Türkiye 3'üncüsü oldum. Bundan sonra amacım, Türkiye'de ve yurt dışında madalyalar, kupalar almak." dedi.