İSTANBUL (AA) - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), geleceğin şampiyonlarını keşfetmek için yeni bir programı hayata geçirdi.

FIAT sponsorluğunda gerçekleştirilen "TOSFED Yıldızını Arıyor" projesi kapsamında 18-25 yaş arası 22'si kadın, 333 aday elemelere katılmaya hak kazandı. Tüm ekipmanların federasyon ve FIAT tarafından karşılanacağı elemeler, 10-13 Ağustos tarihlerinde İzmit'teki TOSFED Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecek.

Her gün yaklaşık 80 erkek adayın yarışacağı elemelerde, 13 Ağustos Pazar günü 22 kadın aday da kendi aralarında mücadele edecek.

Elemelerin ardından her gruptan 10 erkek sürücü ile 5 kadın sürücü olmak üzere toplam 45 kişi, eylül ayında yapılacak finallerde mücadele etmeye hak kazanacak.

Final yarışları öncesinde iki gün kampa alınacak adaylar, teorik ve pratik ileri sürüş teknikleri, sportif sürüş teknikleri eğitimi alarak kampın sonunda zamana karşı yarışacak. 10 erkek ve 2 kadın sürücü TOSFED’in ilk yıldızları olarak önümüzdeki sezon yarışlara katılmaya hak kazanacak.