5–18 yaş aralığındaki katılımcılar için bu yıl 34 branşta yapılması planlanan ücretsiz İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri kurslarının başvurular devam ediyor.  
 
29 Haziran 2016 tarihinde başlayacak olan kurslar için Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme Havuzu Kayıt Bürolarında kayıtlar yaptırılabilir. (Yüzme branşı ücretlidir) 

BRANŞLAR:
Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Bilardo, Binicilik, Bisiklet, Bocce, Bowling, Dart, Cimnastik,Fitness, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Hokey, İzcilik, Judo, Karate, Tekerlekli Kayak, Kano, Kick Boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Wushu ve Yüzme (Yüzme branşı ücretlidir) 
 
Yaz Spor Okullarına başvuru yapmak isteyenlerin Veli izin belgesi ve sağlık belgesini doldurarak, 2 adet vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi ile başvuru yapması gerekiyor. Doldurulan formlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme Havuzunda oluşturulan başvuru noktalarına teslim edilebilir.
 
Bu yıl yine ayrıca Bedensel Engellilere, İşitme Engellilere ve Özel sporculara yönelikte ücretsiz yaz spor kursları açılacaktır.
İşitme engelliler alanında Atletizm, Badminton, Basketbol, Karate ve Yüzme branşlarında, Bedensel engelliler alanında  Atıcılık, Atletizm, Masa Tenisi ve Yüzme branşlarında, Özel Sporcular alanında ise Jimnastik ve Yüzme branşlarında kurs açılacaktır.
 
Gençlik Merkezinde ise yaz döneminde gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla çeşitli kurslar açılacak.
 
Açılacak olan Yaz Spor okulları ile ilgili açıklamada bulunan Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, tüm Erzincan halkını yaz spor okullarına davet etti.