Türkiye'de faaliyet gösteren kahve zinciri Starbucks, bu yıl ikinci kez fiyatlarına zam yaptı. Bugün yapılan açıklamaya göre, ürünlere yüzde 20'yi aşan oranda zam yapıldı.

Konutlarda Bedava Doğalgaz Dönemi Kapandı: Faturalara Yansıyacak Yüksek Gaz Fiyatları Konutlarda Bedava Doğalgaz Dönemi Kapandı: Faturalara Yansıyacak Yüksek Gaz Fiyatları

Sosyal medyada gündeme gelen zamlarla birlikte, Starbucks'ın yeni fiyat listeleri de paylaşıldı. Buna göre, küçük boy filtre kahve fiyatı 60 liradan 70 liraya, orta boy filtre kahve fiyatı 68 liradan 80 liraya, büyük boy filtre kahve ise 74 liradan 90 liraya yükseldi.

Americano'nun fiyatları da küçük boyda 64 liradan 75 liraya, orta boyda 73 liradan 85 liraya, büyük boyda ise 81 liradan 95 liraya çıktı.

Mocha severler de zamdan nasibini aldı; küçük boy Mocha fiyatları 94 liradan 115 liraya, büyük boy Mocha fiyatları ise 121 liradan 140 liraya çıktı.

Öte yandan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı yapılan protesto ve boykot kampanyalarının etkisiyle Starbucks'ın gelirlerinde azalma yaşandı. Mali raporlara göre, ocak-mart döneminde Starbucks'ın gelirleri yıllık bazda yüzde 2 azalarak yaklaşık 8,6 milyar dolara geriledi. Ayrıca, aynı mağaza satışlarında da yüzde 4'lük bir azalma görüldü.

Starbucks yetkilileri, şirketin performansının beklentileri karşılamadığını belirterek, bu dönemde yaşanan gelir düşüşünü değerlendirdi.