Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, sebze fidesi satışlarına başladı. Her ilkbaharda yüz binlerce sebze fidesini üreterek Erzincanlı çiftçilere sunan Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, yüz binlerce sebze fidesini üreticilerine satıyor. 

Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Birol Karadoğan, Erzincanlı sebze üreticilerine kaliteli ve uygun tohum sunabilmek için bu bahar da kendi seralarında üretimi tamamladıklarını ve satışlarının başladığını söyledi. Domates, salatalık, kavun, karpuz, patlıcan, fide çeşitlerinin bulunduğunu söyleyen Karadoğan, fide fiyatlarının tane ve çeşit olarak piyasanın altında olduğunu ifade etti."
 

Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde üretilen fidelerin kaliteli olmasına da değinen Karadoğan; "Üreticiler kullanacağı fideleri bilindik firmalardan almalarını öneriyoruz"dedi.

Fide dikimi ve bakımıyla ilgili uyarılarda bulunan Karadoğan, şunları kaydetti: "Tabii ki fideyi buradan alıp götürmekle iş bitmiyor. Bunu dikerken ve devamında bir takım yapılması gereken uygulamalar var. Özellikle fideyi götürüp diktikten sonra mutlaka hemen can suyunu vermelerini ve takip eden birkaç gün de buna devam etmelerini üreticilerimizden istiyoruz."