Kombinanın faaliyete başlamasıyla birlikte başta Erzincan olmak üzere 9 ilde tavukçuluk ve yan sektörlerinin canlanması bekleniyor.

Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Et ve Süt Kurumu’nun en büyük yatırımı olan Erzincan Kanatlı Kombinasını gezerek yerinde incelemelerde bulundular.

Saatte 8 bin adet kapasiteli, günlük 37 bin 500 adet, yıllık 9 milyon 375 bin adet canlı tavuk satın alabilecek kapasiteye sahip tavuk kombinasının, İnşaat, makine ve soğutma üniteleriyle birlikte, tesisin toplam kapalı alanı 24 bin metrekare, depolama kapasitesi ise 2 bin 600 ton olacak

Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz kombinayla ilgili verdiği bilgide Erzincan halkı başta olmak üzere bölge halkının bu büyük yatırımın tamamlanmasını dört gözle beklediğini söyledi. Vali Yardımcısı Türköz, Sadece Erzincan değil bölgeye hitabedecek bir kombinanın inşaat faaliyetleri son hızla devam ediyor. İnşallah kombina 2016 yılı sonlarında faaliyete başlayacak. Geçmiş yıllarda çok büyük tavukçuluk yatırımlarının yapıldığı ancak bugün faal durumda olmayan yüzlerce kümes gerekli tadilat çalışmalarının ardından tekrar ekonomiye kazandırılacak. Bu durum Erzincan ve bölge için son derece önemli bir olaydır. Bölgede ekonominin hareketlenmesi ve istihdam yaratılması açısından da son derece büyük önem taşımaktadır. Bölgedeki 9 tane vilayetimizde tavukçuluğu harekete geçirecek, tavukçuluğu canlandıracak. Erzincan Tavuk Kombinası, beraberinde özel sektörü de buraya taşıyarak aslında lokomotif görevi görecek olan bir yatırım olarak görüyoruz” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz ise tarım sektöründe Erzincan’a böyle bir yatırım yapılmasının başta tavukçuluk sektörü olmak üzere, yem sektörü, nakliye sektörü gibi birçok yan sektörün de gelişeceğini belirterek, “bu tesiste kullanılacak olan teknoloji, helâl kesim teknolojisine uygun ve bu da islam ülkelerine ihracat yapmamızı kolaylaştıracak bir tesis olacaktır. Bu tesis ile tarıma yeni bir vizyon kazandırmış olacağız. Biz kurum olarak şimdiden çalışmalarımıza başladık. Yetiştiricilerimiz ve yatırımcılarımız da şimdiden oldukça heyecanlı durumdalar. İnşallah atıl durumda bulunan kümesleri ekonomiye kazandıracağız. Aynı zamanda yeni kümesler inşa edilerek hem yurtiçi hem de yurtdışının tavuk eti ihtiyacının bir kısmını Erzincan olarak karşılayacağız” diye konuştu.

 

Ardından Tesis hakkında yetkililerden detaylı bilgi alarak tesisi yerinde incelendi.