Erzincan'ın Üzümlü İlçesinde yürütülmekte olan Bağ Alanlarında İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında yer alan üreticilerimize; bitki koruma ürünleri uygulamalarında kullanacakları koruyucu malzemeler (yüz maskesi, koruyucu gözlük, çizme, eldiven, ilk yardım seti, tek kullanımlık tulum, yangın tüpü, kimyasal ilaç dolabı, kimyasal atık kutusu) törenle verildi. Törene Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Naci Gün, İl Müdür Yardımcısı Saadettin Taşkesen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Baysal, Üzümlü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür V. Dilek Özgül, teknik personelimiz ve üreticilerimiz katıldılar.

Törende üreticilerimizin sağlığının çok önemli olduğunu vurgulayan İl Müdür V. Gün, bitki koruma ürünlerini uygulayanların zirai ilaçları soluması veya teması ile belli bir süreç içerisinde zarar görebileceklerini belirterek, biz sizlerin yaptığı işin çok önemli olduğunu biliyoruz ve sağlığınızı önemsiyoruz. Bu anlamda sizlerin bitki koruma ürünlerini kullanırken koruyucu malzemeler ile kendinizi koruyabilmeniz için proje bütçemiz imkanları içerisinde bu malzemeleri aldık. Sizler İyi Tarım Uygulaması yaparak zaten örnek bir üretim uygulaması sergilemiş oluyorsunuz, bu koruyucu malzemeleri kullanarak da yine diğer üreticilere örnek olacaksınız dedi.

Bu proje sayesinde ilimizde toplamda 11 işletmeye çıkarak İyi Tarım Uygulamaları yapan üretici sayımız artmıştır. 1 üreticimiz elma, 10 üreticimiz ise üzüm ürünlerinde bireysel olarak iyi tarım uygulaması yapmaktadır. İyi Tarım Uygulamaları yapan üreticilerimize dekara 50 TL destekleme ödemesi yapılmaktadır.

İl Müdürünün konuşmasının ardından üreticilerimize bitki koruma ürünleri uygulamalarında kullanılmak üzere alınan koruyucu malzemelerin dağıtımı gerçekleştirilmiştir.