Erzincan İl Özel İdaresi tarafından tarım ve hayvancılığa destek amacıyla yüzde 75 hibeli soğuk hava depolu süt tankı, 100 çiftçiye verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hayata geçirilen proje ile 100 çiftçiye 500'er litrelik süt soğutma tankı verildi. İl Özel İdaresi tarafından yüzde 75 hibe desteği verilen projede dağıtılan tanklarla kentte soğuk süt zincirine günlük 50 ton daha eklenmiş oldu.

İl Özel İdaresi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, kentte 2016 yılında soğuk süt zincirinde 60 tonluk bir kapasitenin olduğunu ve yeni tanklarla bu kapasitenin günlük 130 tona çıktığını ve bunu dahada arttırmayı planladıklarını söyledi.

Vali Arslantaş, şöyle konuştu:

"Erzincan’da yapmaya çalıştığımız süt entegre tesislerine Erzincan'ın sütünü yetiştiremiyor olacağız çünkü. Cezaevi içerisinde 40 tonluk işleme kapasitesi olan bir mandıra kuruyoruz. Orada 40 ton süt işleniyor olacak. Günlük 45 ton kapasiteli ikinci bir projemizde organize sanayi içinde yapılacak. Toplam 85 ton yaptı. Birliğin halihazırda sattığı 80 ton var. O halde bizim soğuk zincir de en az 160 tona ihtiyacımız var. Tarım sektöründe yaptıklarımız bununla sınırlı değil. Bu tankları dağıtacağız. Bunların yüzde 75'i hibe, yüzde 25'i geri ödemeli. 126 köyde arazi toplulaştırma ölçümleri yapıyoruz. Besi İhtisas Organize Sanayi bölgemizin yönetim kurulunu oluşturduk. Besi İhtisas Organize Sanayi bölgemiz kurulmuş durumda. Eylül ayında inşaatlara başlayacağız. Müracaatlarımızı aldık. 114 tesis planlandı."

AK Parti milletvekili adayı Süleyman Karaman ise kentin tarım ve hayvancılıkla gelişeceğini belirterek, Türkiye'de tarım ve hayvancılığın gelişmesi için hükümet olarak var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.

Karaman, "Burada yapılan proje çok güzel ve beğendiğim bir proje. Projede emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hepsine teşekkür ederim. Çiftçilerimiz modern teknolojiye geçmek için çaba gösteriyor." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, kendilerinin tarımda birçok alanda proje ürettiklerini belirterek, finansal destek sağlayan tüm kurumlara da teşekkür etti.

Toplantıya, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, AK Parti milletvekili adayı Burhan Çakır, MHP milletvekili adayı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu ile çiftçiler katıldı.