Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Yaylabaşı Beldesinde çiftçi toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, Yaylabaşı Belediye Başkanı Muammer Oğuz, şube müdürleri ve çiftçiler katıldı.
 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda çiftçiler değişik konularda bilgilendirildi.  Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ülke genelinde uyguladığı proje, destekleme ve hibe programlarının tanıtımı yapıldı.
Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, 2017 yılında başlayacak olan Milli Tarım Projesi kapsamında tarım sektörünün sıkıntılarının giderilerek, çiftçilerin daha çok destekleneceğini söyledi. İl Müdürü Şahin, Erzincan’da tarımın daha da geliştirilerek bitkisel ve hayvansal üretim gerçekleştirerek ülke ve Erzincan ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerin yaşadığı sorunları daha iyi tespit ederek bu kapsamda projeler geliştireceklerini söylediler. Şahin konuşmasında; “Yaylabaşı beldemiz Erzincan’da tarımın geliştiği bölgelerimizden birisidir. Hem bitkisel hem de hayvansal üretimin yapıldığı bu bölgede sizlerin daha çok üretmesi ve daha çok kazanması için çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Bakanlığımızın uyguladığı teşvik ve desteklemeler ile hibe programları 2017 yılında başlayacak olan Milli Tarım Projesi ile artarak devam edecek. Önümüzdeki yıldan itibaren tarımda verimliliği artırmak ve sürdürülebilir tarımın devam etmesini sağlamak amacıyla Yaylabaşı beldemizin de içinde yer aldığı değişik bölgelerde arazi toplulaştırma çalışmalarına başlayacağız. Arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması ile ekonomik anlamda tarım yapma imkanınız daha da artacak. Küçük küçük parseller yerine arazilerinize tek bir alanda toplamak suretiyle tarım daha kârlı bir hale gelecek. Tarla sınırlarının ortadan kalkması, gereksiz çalılık ve eğimli alanların ortadan kaldırılmasıyla daha çok alan kazanarak üretimi gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra 2017 yılından itibaren uygulanan desteklemeler daha da artacak. Burada önemli olan Erzincan çiftçisinin bu hibe ve destekleme programlarından en iyi şekilde yararlanmasıdır. Bunu sağlamak amacıyla Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri her zaman yanınızda ve hizmetinizdedir. Bakanlığımızın uyguladığı bir diğer yenilik ise Tarımsal İşletme Danışmanlığı uygulamasıdır. Artık her çiftçimizin Müdürlüğümüz bünyesinde bir tarımsal işletme danışmanı mevcuttur. Müdürlüğümüzden hizmet alma noktasında artık sizlere daha yakın olacağız. Tarımsal konularda bilgi almak için tarımsal işletme danışmanlarınız sizlere bir telefon kadar yakın olacaklar” dedi.
Toplantıda daha sonra şube müdürleri kendi çalışma alanları ile ilgili olarak çiftçilere bilgi verdiler. Çiftçiler de birçok konuda soru yönelterek gerekli bilgileri yöneticilerden aldılar.
Haber:Tamer Kaan Köksal