1­- Gündem maddelerine geçilmeden önce birimlerden gelen 6 maddelik teklifin gündeme eklenmesi ile mazeret bildirerek toplantıya katılmayan meclis üyelerinin izinli sayılmalarına oy birliği ile karar verildi.

2- Kurban Kesim Ücretlerinin:  Küçükbaş hayvan kesimi  KDV Dahil 250,00.-TL/Ad, Büyükbaş hayvan kesimi      KDV Dahil  1.000,00.-TL/Ad   olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

3- S.S. 23 nolu Erzincan Kent İçi Ulaşım Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin fiyat tarife değişikliği Plan ve Bütçe Komisyonuna sevkine, oy birliği ile karar verildi.

4- Belediyemiz Şirketleri olan Erz. Enerji İnş.Tur.Hay.Danışmanlık Hiz.San.ve Tic.Ltd. Şti ye ait 24 AAY 902 plakalı 2017 Model Jumbo yarı römork 3 dingil dorse ile Kavaş İnş.Pet.Tem.Res.Hiz.San.Tic.A.Ş’ye ait 24 EH 487 plakalı 2011 Model Fort Kargo 4x2 çekicinin Belediye Başkanlığına bedelsiz ve şartsız olarak bağışın 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15/i maddesi ile 38/l maddesine göre kabulüne ve bu maddelerin gereğine göre her türlü işlemleri yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesine, oy birliği ile karar verildi.

5- Belediye Meclisimizin 04.05.2015 tarih ve 118 sayılı Meclis kararına istinaden, mevcut imar planında X lejantı bulunan alanlar için alınan karar sonucunda ‘‘3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi gereğince Encümen Kararı ile geçici çelik bina yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.’’ Cümlesindeki yapı maliyetlerinin yüksek olması nedeni ile taşıyıcı sistemin serbest bırakılacak şekilde olması ve ‘‘ Çelik Bina’’ ibaresinin çıkarılması talebinin, imar komisyonuna sevkine oy birliği ile karar verildi.

6- Erzincan ili Merkez İlçe, Beybağı Mahallesi atık depolama alanının kuzey batı mevkiinde bulunan Hayvan Barınağı için hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği talebinin, imar komisyonuna sevkine oy birliği ile karar verildi.

7- Erzincan ili Merkez İlçe için hazırlanmış olan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Notu Değişikliği talebinin, imar komisyonuna sevkine, oy birliği ile karar verildi.

8- Erzincan ili Merkez kapsamında Otopark Yönetmeliği’nde belirtilen otopark ücretledrinin tahsilatına yönelik uygulama yöntemlerinin asgari otopark ihtiyacının belirlenmesi  talebinin, imar komisyonuna sevkine oy birliği ile karar verildi.

Bekir AKSUN

Meclis Başkanı

Lokman ÇAĞAN

Kâtip Üye

Ahmet ÖZERDAL 

Kâtip Üye