Enerji sektöründe 22 yıldır güvenilir gücün adı olan Teksan ICCI 2016-22. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın “Enerji Sponsoru” oldu. Türkiye enerji sektörünün en önemli buluşması olarak anılan ICCI 2016-22.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’na Teksan TÜBİTAK işbirliği ile geliştirdiği Türkiye’nin ilk hibrit jeneratör sistemleri ile katıldı. Rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak yakıt tüketimini yüzde 65 oranında düşüren hibrit jeneratör sistemleri ziyaretçilerden tam not aldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın desteği ile gerçekleşen Türkiye enerji sektörünün en önemli buluşması ICCI 2016-22.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı bu yıl da enerji sektörünün nabzını tutuyor. Türkiye’nin ilk karbon nötr fuarı ve konferansı olarak da bilinen sektörün en çevreci etkinliğinin Enerji Sponsorluğunu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Teksan üstlendi.
Dünyanın farklı bölgelerinden sektör profesyonellerini buluşturan ICCI 2016’nın ürün ve hizmet tanıtımlarına önemli katkılar sağladığını belirten Teksan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler; “Teksan olarak ürün gamımıza Ar-Ge’deki başarımızın da bir göstergesi olan Türkiye’de ilk dünyada ise sayılı olan hibrit güç sistemimizi kattık. Enerji verimli ürünlerin gündem yarattığı sektörümüzde TÜBİTAK işbirliğinde geliştirdiğimiz hibrit güç sistemlerinin önemli bir yer tutmasını bekliyoruz. Rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak yakıt tüketimini yüzde 65 oranında düşüren hibrit güç sistemleri çevreye duyarlı olduğu kadar ekonomik de bir yatırım olarak dikkat çekiyor. Jeneratör çalışma süresini yüzde 80’e varan oranda azaltan hibrit güç sistemleri, servis aralığının uzunluğu ve daha az teknik personel ihtiyacı ile de işletim masraflarında tasarruf avantajı sağlıyor. Isı, karbon ve gürültü emisyonunu azaltan teknik özellikleri ile de öne çıkan sistem yatırım maliyetini 1,5 yıl gibi çok kısa bir sürede çıkartıyor” dedi.
Burak Başeğmezler yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda sektörde öncü bir rol üstlenen Teksan’ın gelecek vizyonu ve hedeflerinde hibrit güç sistemlerinin önemli bir yer tuttuğunu söyleyerek bu doğrultuda Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.
Teksan’ın üstün teknolojili ürünleri Türkiye’nin en büyük enerji fuarında 10. Hall’de B107-C112 no’lu stantta ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
 
Teksan Hakkında:
Enerji sektöründe kesintisiz güç çözümleri ile hizmet veren Teksan, 1994 yılında kuruldu. Ürün gamında; dizel jeneratörler, doğalgazlı ve biyogazlı jeneratör setleri, yüzde 90’a varan enerji verimliliği sağlayan kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri, mobil aydınlatma kuleleri, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan hibrit jeneratör setleri bulunuyor. Yüzde yüz yerli sermaye ile üretim yapan Teksan, ürünlerini 120’den fazla ülkeye ihraç ediyor. Yerli istihdamı artırmak ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak amacında olan Teksan bünyesinde 650 kişi çalışıyor. Satış sonrası hizmetlerde de iddialı olan firmanın 10 Bölge Müdürlüğü ve 20’ye yakın bayisi bulunuyor ve deneyimli ekibiyle yıllık 40 bin noktaya servis verebiliyor. Ar-Ge’ye Türkiye ortalamasının üzerinde yatırım yapan şirket, ulusal Ar-GE sıralamasında 136. sırada yer alıyor.