Cumhuriyet Meydanı’nda Erzincan Terzi baba Vakfı şubesi tarafından Muharrem ayı ile birlikte Merhum Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ruhu için vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Konu hakkında bilgilendirme yapan Terzi baba Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Ayçiçek şu ifadelere yer verdi; ‘’Terzi baba Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, hem Muharrem Ay’ı olması hasebiyle hem de yakın zamanda vefat eden Mahmut Efendi Hazretleri’nin ruhu için aşure ve yemek ikramımız yapılmaktadır. Erzincan’a bu ikramı Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirmekteyiz. İkramımıza herkes davetlidir.’’

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR

Mahmut Ustaosmanoğlu ya da bilinen adıyla Mahmut Efendi 1927 yılında Trabzon’un Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde doğdu. Türk Din adamı, mutasavvıf ve İsmailağa Cemaati’nin ilk lideri ve şeyhi. Ürdün Merkezli Kraliyet İslami Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin her yıl yayımladığı, ‘’Dünyanın En Etkili 500 Müslüman’ı’’ 2022 listesinde 34. Sırada yer aldı. 23 Haziran 2022’de 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.