20-21 ve 22. Dönem Erzincan Milletvekilliği yapan Tevhit Karakaya 28. dönem için aday adaylığı AK Parti Genel Merkezine başvurusunu yaptı.

AK Parti'de 28. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sürüyor. 20-21 ve 22. Dönem Erzincan Milletvekilliği yapan Tevhit Karakaya, AK Parti Genel Merkezine başvurusunu yaptı.

TEVHİT KARAKAYA KİMDİR

Erzincan Eşrafından Hacı Mehmet Karakaya'nın oğlu olan Tevhit Karakaya 10,11,1955 tarihinde Erzincan'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Erzincan'da tamamladı. Erzurum'da Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Erzincan'a döndü ve Altın ticareti ile uğraştı. Bu arada Doğu Gazetesinin kurucuları arasında yer aldı. Can TV nin ortakları arasında bulundu. Erzincan Hayra Hizmet ve Dayanışma Vakfında başkanlık yaptı. Özel Finans kurumlarında yöneticilik yaptı. Çeşitli gazetelerde yazılar yazdı. İstanbul'da il Genel Meclis Üyeliği 3 dönem Milletvekilliği yaptı. 21 ve 22, dönemde ilini en iyi temsil eden milletvekili olarak seçildi. İstanbul'da İnşaat sektöründe de çalışan Tevhit Karakaya haber kanalı 24 ile Star Gazetesi’nin büyük hissedarı olan Ethem Sancak'ın, yüzde 51 hissesini satın alarak geçmişte deneyim kazandığı işlerde yeni patron oldu Doğu gazetesinin kurucuları arasında yer alan ve Eski Erzincan Milletvekili işadamı Tevhit Karakaya İstanbul'da yayın yapan Kanal 24 ve Star Gazetesinin hisselerini satın alarak Gurubun patronu oldu. Kendisi ile görüştüğümüz Tevhit Karakaya "Şirketin satış işlemi gerçekleşti. Parasal durum kesinleşti. Şu an İstanbul'dayım. İstanbul'da şirketin bir röntgenini çekiyorum. Bunun ardından şirkette yapacaklarımıza karar vereceğiz." dedi