Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, son günlerde suç mecrasına dönüşen sosyal medya platformlarına karşı devletin sıkı tedbirler alması gerektiğini vurguladı.


Başkan Basa, internet medyasının güvenli hale gelmesi için atılan her adımın önemli olduğunu belirterek, özellikle TikTok gibi platformların kamu düzenini ve ahlakını bozan içeriklere müsaade etmesinin endişe verici olduğunu dile getirdi.

Melamin Kapılarda Estetik Melamin Kapılarda Estetik


Basa, kişisel verilerin güvenliği, özel hayatın gizliliği ve yasal olmayan yollarla para kazanma konusunun gündemde olduğunu vurgulayarak, bu alanda öne çıkan platformlardan birinin TikTok olduğunu ifade etti. TikTok'un gençleri ve çocukları istismar edecek seviyeye ulaşan yayınlar yaptığını belirtti. Bu tarz yayınların insanların özel hayatlarına dair ifşaların rahatsız edici ve kamu düzenini bozucu düzeyde olduğuna dikkat çekti.


Başkan Basa, devletin bu alandaki mücadelesine destek verdiklerini ve Güvenli İnternet Medyası konusundaki çalışmayı desteklediklerini kamuoyuna duyurdu. Ancak, ailelerin de bu konuda dikkatli olmaları ve çocuklarını korumak için gerekli tedbirleri almaları gerektiğini hatırlattı.


Basa, internet okur yazarlığının ve güvenli internet kullanımının ebeveynler için önemli bir sorumluluk haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, ailelerin devlet tedbirlerinin yanı sıra farkındalığının da önemli olduğunu belirtti.