Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet, TİMBİR’in ikinci kuruluş yıl dönümü kapsamında Başkent Ankara’da bir araya geldi. Bu önemli buluşmada, heyet Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
"Kızılay, Milletin Kendisi"
Ziyaret sırasında TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, TİMBİR’in internet medyası alanındaki ulusal ve uluslararası projeleri ile sektöre yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ise, Kızılay’ın 156 yıldır süregelen bir iyilik hareketi olduğunu vurgulayarak, "Kızılay milletin kendisi" dedi. Kızılay’ın tamamen gönüllülük esasına dayandığını belirten Yılmaz, “Kızılay sensin, benim, hepimiziz” ifadeleriyle kurumun kolektif ruhuna dikkat çekti.
Toplantıda, dezenformasyon süreçlerinde basının rolü ele alınarak, Kızılay’ın toplumdaki doğru konumlandırılmasına yönelik stratejiler üzerinde duruldu.
Kızılay’a “Basın Elçileri” Desteği
TİMBİR Yönetimi, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile ‘Basın Elçileri’ projesi hakkında da görüşmeler gerçekleştirdi. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve Edirne Ahval Gazetesi İmtiyaz Sahibi, TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Nevser Eraslan’ın da katılım sağladığı görüşmede, Kızılay’ın basın ile olan ilişkileri değerlendirildi.
Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, medya desteğinin Kızılay için kritik öneme sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Kızılay’ı doğru anlatacak basın elçilerine ihtiyacımız var. Bir şubede yaşanan olumsuz bir olay nedeniyle tüm Kızılay’ı hedef almak doğru değildir. 500 şube, 370 bin gönüllü ve 10 bini aşkın çalışan ile hizmet veren Kızılay, gönüllülük esasına dayanan bir iyilik hareketidir. Yapılan yanlışlar kişisel hatalardır, Kızılay’ın kurumsal kimliğine zarar verilmemelidir. Ayrıca, faaliyetlerimizin geniş kitlelere ulaşması açısından da basın elçileri kritik bir rol oynayacaktır.”
Kızılay 2024’ü “Eğitim Yılı” Olarak İlan Etti
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 2024 yılının Kızılay için “Eğitim Yılı” olarak ilan edildiğini açıkladı. Bu kapsamda, 3 milyon kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor.
Afet sonrası müdahale ve iyileştirme süreçlerinde başarılı olduklarını belirten Yılmaz, afetten önce toplumun bilinçlenmesi gerektiğinin altını çizdi. “Sağlıklı bireyler yetiştirmek, yaşlanma sürecinde bilinçli hareket etmek, ilk yardım konusunda farkındalık yaratmak ve aile yılı kapsamında çocuklarımızı koruyacak eğitimler sunmak bizim için büyük bir öncelik” dedi.
Ziyarete Katılan TİMBİR Heyeti
Ziyarette TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’nın yanı sıra;
TİMBİR Başkanvekilleri: Rıfat Sait ve Av. Cüneyd Altıparmak,
TİMBİR Danışma Kurulu Başkanı: Veysel Cıncık,
Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü: Muhammet Kaçar,
TİMBİR Başkan Yardımcıları: Semra Aman Akyürek, Nevser Tavgaç Eraslan, Mehmet Erdem Tokuş,
Ege Bölge Başkanı: Serap Ülkü Özdemir,
Doğu Anadolu Bölge Başkanı: Selçuk Özdemir,
Muammer Baloğlu, Özkan Dikmen, Mehmet Aydın, BHA Samsun Bölge Müdürü Said Çetintaş, TİMBİR Proje Koordinatörü Ali Bulur, TİMBİR Gençlik Kolu Üyesi Eren Turan, Serdar Cemal Süzeroğlu yer aldı.