Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet, Sivas’ta TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erdem Tokuş’u ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede yerel medyanın önemi, dijital içerik üretiminin geleceği ve şehir tanıtımında internet medyasının oynadığı kritik rol değerlendirildi.

Kene Isırması Sonucu Can Kaybı 10’a Yükseldi
Kene Isırması Sonucu Can Kaybı 10’a Yükseldi
İçeriği Görüntüle

Ziyarette konuşan Mehmet Erdem Tokuş, Sivas’ın tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekerek, bu zenginliğin dijital platformlar aracılığıyla daha görünür hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Tokuş, “Sivas, hem tarihi hem de kültürel birikimiyle medya dünyasında önemli bir potansiyel taşıyor. Yerelden çıkan güçlü içerikler, hem şehir tanıtımına katkı sağlar hem de bölgesel dijital medyayı güçlendirir” ifadelerini kullandı.

TİMBİR heyetiyle yapılan istişarelerde, özellikle yerel dijital yayıncılığın geliştirilmesi, kent kültürünün dijital habercilikle entegre edilmesi ve genç medya profesyonellerinin desteklenmesine yönelik projeler görüşüldü. Görüşmede, Sivas özelinde uygulanabilecek dijital medya projeleri, eğitim programları ve medya girişimciliği alanında atılabilecek adımlar da ele alındı.

Ziyaret sonunda taraflar, dijital medya üretiminde iş birliğinin artırılması ve yerel medya dinamiklerinin güçlendirilmesi yönünde ortak mesajlar verdi. Mehmet Erdem Tokuş, ilerleyen dönemde Sivas merkezli dijital içerik projeleri üzerine çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu görüşme, Türkiye genelinde dijital medya alanındaki gelişmelerin yerel düzeye entegrasyonu açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak: RSS