Kripto para yatırımcıları genel olarak tek bir coin’e yatırım yapmak yerine çeşitli kripto paraları tercih ederek risklerini dağıtmayı seçiyor. Ancak bu noktada her coin’i aynı anda takip etmek ve farklı borsalardaki fiyatları karşılaştırmak zor olabiliyor. 21 Milyon.com platformu da tam olarka bu notkada Türk kripto para yatırımcılarının işini kolaylaştırmak için çalışıyor.

21 Milyon’un Özellikleri

21 Milyon’un en önemli özelliklerinden birinin kripto para birimi fiyatlarını Türk Lirası bazında kullanıcıya sunuyor olması olduğu ifade edilebilir. Türkiye, kripto para yatırımı konusunda oldukça üst sıralarda yer alıyor ve yatırımcıların göz ardı edilemeyecek bir kısım yatırımlarını TL bazında yapıyor. Dolayısıyla TL bazında anlık takip yapabilmek yatırımcı açısından oldukça önemli.

Buna ek olarak platformun öne çıkan bir başka özelliği ise Türk kripto para borsaları ile ilgili bilgilere erişebiliyor olmanız ve bu borsalar hakkında yorumlar yapabiliyor olmanız. Çünkü yeni bir kripto para yatırımcısının aklındaki en önemli sorulardan biri de “Hangi borsa güvenli?” oluyor. Dolayısıyla hem kullandığınız borsalar ile ilgili düşüncelerinizi 21 Milyon sayesinde paylaşabilir hem de kullanmak istediğiniz borsa ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

21 Milyon’da şu anda 8 adet Türk kripto para borsası ve 250 adet kripto para birimi bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre ilerleyen zamanlarda platforma daha fazla sayıda Türk borsası ve kripto para birimlerinin eklenmesi planlanıyor.

21 Milyon Nasıl Kullanılır?

Platformda borsalar, “21 milyon puanı” adı verilen bir puanlama sistemine tabii tutuluyor. Platformun açıklamalarına göre, 21 milyon ekibi tarafından yapılan bu puanlama tamamen nesnel kriterlere göre hesaplanıyor. Hesaplama yapılırken ise  platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanılıyor. Ayrıca belirlenen kriterler doğrultusunda puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

Buna ek olarak kullanıcılar bir yandan kazandıranlar ve kaybettirenler sekmesinden kripto para birimlerinde en çok hangi coin yükselmiş ya da düşmüş görebilirken bir yandan da tüm kripto para gündemini 21 Milyon aracılığı ile takip edebiliyor. Öte yandan borsa kripto para birimleri ile ilgili de pek çok bilgiyi “Rehber” sekmesi aracılığı ile kullanıcılarıyla paylaşıyor.