Volatil fiyatlar sebebiyle kripto para birimlerinde anlık takipler oldukça önemli. Ancak her borsada farklı kripto para birimlerini aynı anda takip edebilmek zor olabiliyor. Dolayısıyla takibin tek bir yerden yapılabileceği platformların önemi artıyor ve 21 Milyon da tam olarak burada devreye giriyor. 

21 Milyon Nedir?

Yapılan açıklamalara göre 21 Milyon, kripto para birimlerinin fiyatlarını Türk Lirası bazında bir arada görebileceğiniz, Türkiye’de yer alan kripto para borsalarının verilerine anlık olarak erişebileceğiniz, tüm borsa paritelerini bulabileceğiniz ve kripto para borsalarının karşılaştırmasını yapabileceğiniz bir platform olarak nitelendirilebilir.

21 Milyon platformunda yer alan kripto para birimlerinin fiyatlarının Türk Lirası bazında kullanıcıya sunuluyor olması özellikle dikkat çeken bir durum. Çünkü ülkemiz kripto para yatırımı konusunda oldukça üst sıralarda yer alıyor ve bu sebeple de yatırımcıların işlerini kolaylaştıracak platformlar her geçen gün daha önemli hale geliyor.

Bunlara ek olarak platformda Türk kripto para borsaları ile ilgili veriler de yer alıyor. Kullanıcılar bir yandan kripto para birimlerini takip ederken bir yandan da borsalar ile ilgili bilgiler görebiliyor ve kullanım tecrübelerini paylaşabiliyor. Platformda borsalar, “21 milyon puanı” adı verilen bir puanlama sistemine tabii tutuluyor. Platformun açıklamalarına göre, 21 milyon ekibi tarafından yapılan bu puanlama tamamen nesnel kriterlere göre hesaplanıyor. Hesaplama yapılırken ise  platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanılıyor. Ayrıca belirlenen kriterler doğrultusunda puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

21 Milyon’un Özellikleri

Kullanıcılar 21 Milyon ile gündemin önemli haberlerine ve önemli gelişmelere ulaşım sağlayarak yatırım stratejilerini konumlandırabiliyor.

Bunlara ek olarak platformda “Kazandıranlar” ve “Kaybettirenler” olmak üzere iki sıralama bulunuyor. Bu sekmelerde kullanıcılar, hangi kripto para birimi son 24 saate, son 7 günde ve son 1 ayda ne kadar kaybettirmiş ya da ne kazandırmış görüntüleyebiliyor.

Öte yandan kullanıcılar “Türkiye’deki kripto para birimleri” sekmesini kullanarak coin’lerin; TL cinsinden fiyatlarını, 24 saatlik, 7 günlük ve 30 günlük fiyatlarını ve Türkiye’deki 24 saatlik hacimlerini anlık olarak görüntüleyebiliyor.